POLITICA 10 iulie 2011

Deputatul Horia Grama: Bacalaureatul din acest an a fost discriminatoriu

de Monica Vrânceanu | 465 vizualizări
Liderul PSD Covasna spune că supravegherea video trebuia făcută la nivelul întregii ţări, nu doar în unele judeţe Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că prin organizarea examenului de Bacalaureat din acest an ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi-a demonstrat încă o dată incapacitatea şi incompetenţa. Horia Grama şi-a argumentat poziţia arătând că dacă tot s-a dorit un Bacalaureat corect şi exigent, atunci acest lucru trebuia făcut la nivelul întregii ţări, nu prin amplasarea de camere de supraveghere doar în unele dintre judeţe.

Liderul PSD Covasna spune că supravegherea video trebuia făcută la nivelul întregii ţări, nu doar în unele judeţe

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că prin organizarea examenului de Bacalaureat din acest an ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi-a demonstrat încă o dată incapacitatea şi incompetenţa. Horia Grama şi-a argumentat poziţia arătând că dacă tot s-a dorit un Bacalaureat corect şi exigent, atunci acest lucru trebuia făcut la nivelul întregii ţări, nu prin amplasarea de camere de supraveghere doar în unele dintre judeţe.

“Acest Bacalaureat nu poate avea o imagine corectă, atâta vreme cât a cuprins două tratamente aplicate diferit elevilor, prin urmare această chestiune ar putea fi un motiv de anulare a examenului. Unii au copiat, alţii nu au putut mişca, plus că subiectele au fost de complexitatea unora de facultate. Subfinanţarea învăţământului constituie o demotivare puternică a profesorilor, ceea ce atrage şi demotivarea elevilor, în vreme ce programele şcolare în sine sunt depăşite, nu mai au nicio legătură cu realitatea”, a declarat Horia Grama.

Deputatul a criticat dur materiile de liceu, arătând că unele ridică probleme demne de mediul universitar, presupunând parcă faptul că toţi elevii ar fi genii supradotate.

În acest context, Horia Grama a punctat faptul că toate regimurile poilitice ale României şi toate partidele politice au mers pe reforma educaţiei, dar în realitate nu s-a făcut nimic în acest domeniu, nefiind alocate resursele cu adevărat necesare.

“Nu înţeleg de ce nu putem reface învăţământul după un model de succes european, că doar nu trebuie să inventăm noi roata la căruţă; există atâtea modele care s-au dovedit viabile şi ar putea fi transpuse şi la noi, cu adaptările de rigoare. Cred că este momentul ca în urma acestui dezastru să fie luate măsuri radicale, să se revadă tabla de materii şi să se structureze învăţământul în mod logic, astfel încât să aibă o mai mare aplicabilitate”, a mai arătat Horia Grama.

 

1.000 de copii la mare

În altă ordine de idei, aproximativ 1.000 de elevi din judeţul Covasna vor putea ajunge în judeţul Constanţa, la mare, prin intermediul unui program lansat de PSD Covasna în acest sens. Horia Grama a declarat că PSD va finanţa cu transport, cazare şi masă vacanţe la mare de câte cinci sau şapte zile pentru copiii cu probleme sociale din judeţ. Selectarea acestora se va face prin intermediul primăriilor, fiind acceptaţi în acest program elevi de clase primare, gimnaziu şi liceu.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 11 iulie 2011
Afirmatiile PDListilor referitoare la "performanta" organizarii Bacalaureatului 2011 de catre Ministrul Funeriu sunt de comentat: 1. Ideea ca avem de-a face cu prima generatie care isi ia corect citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.