POLITICA 17 aprilie 2009

Controverse Grama – Guruianu

de Covasna Media | 598 vizualizări
Deputatul PSD Horia Grama atacă implicarea civică a consilierul local Mădălin Guruianu, recent devenit membru al PNL Covasna

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că odată cu intrarea consilierului local Mădălin Guruianu în poli tică, acesta ar trebui să organizeze acţiunile pe care le avea cu tinerii la Colegiul Naţional Mihai Viteazul (CNMV) în altă parte, respectiv la sediul PNL, partid în care fostul independent s-a înscris.

„Văd că Mădălin Guruianu odată cu intrarea în PNL a şi început să se implice politic. Iată că de la

Deputatul PSD Horia Grama atacă implicarea civică a consilierul local Mădălin Guruianu, recent devenit membru al PNL Covasna

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că odată cu intrarea consilierului local Mădălin Guruianu în poli tică, acesta ar trebui să organizeze acţiunile pe care le avea cu tinerii la Colegiul Naţional Mihai Viteazul (CNMV) în altă parte, respectiv la sediul PNL, partid în care fostul independent s-a înscris.

„Văd că Mădălin Guruianu odată cu intrarea în PNL a şi început să se implice politic. Iată că de la situaţia în care reprezenta societatea civilă şi critica politicienii foarte tare, a ajuns şi el în politică. De fapt, era destul de previzibilă această traiectorie a Asociaţiei pentru Comunitate (...) Vreau să atrag atenţia în special d-lui Guruianu şi conducerii Colegiului Naţional Mihai Viteazul că se interzice politica în şcoli şi acţiunile politice în şcoli. Ar fi bine ca toate acele acţiuni pe care le aveau la CNMV să le facă de acum la sediul PNL”, a declarat Horia Grama, făcând referire la Mădălin Guruianu, dar şi la Emil Pantelimon, fost preşedinte al Asociaţiei, recent înscris în PNL, şi care au organizat diverse activităţi cu tineri în cadrul Asociaţiei pentru Comunitate.

Întrebat dacă unul dintre directorii CNMV nu este membru PSD – respectiv directorul adjunct Rădiţa Palela -, Grama a afirmat că PSD nu a avut niciodată niciun fel de acţiuni ale partidului în Mihai Viteazul şi s-au abţinut de la asemenea lucruri.

Poziţia Asociaţiei „Pentru Comunitate“

Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei pentru Comunitate, Dan Manolăchescu, a afirmat că în momentul în care Mădălin Guruianu a candidat ca şi independent în Consiliul Local, deja nu mai era decât un simplu membru al Asociaţiei, la fel cum Emil Pantelimon, intrat recent în PNL, este şi el un simplu membru.

„Unde greşeşte dl Grama este în faptul că Asociaţia Pentru Comunitate nu este anticamera PNL, ci aşa cum am mai spus, a viitorilor lideri. Dacă aceştia aleg să intre în PNL, PSD sau PD-L e opţiunea lor, cu menţiunea că vor deveni doar simpli membri ai Asociaţiei, fără a mai avea putere de decizie, fapt care s-a întâmplat şi cu cei doi. De asemenea, aş vrea să-i amintesc d-lui preşedinte al PSD Covasna, deşi cred că ştie foarte bine, că există membri ai Asociaţiei Pentru Comunitate care cochetează cu PSD şi s-ar putea să-i găsim mâine-poimâine în funcţii importante şi pe la dânsul în partid”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Pentru Comunitate.

Dan Manolăchescu a subliniat că nu poate fi decât mândru de faptul că Asociaţia pe care o conduce este o „pepinieră de lideri“, fie ei din rândul societăţii civile, fie membri de partide. Mai mult, acesta a ţinut să-i mulţumească liderului PSD pentru ocazia de a limpezi prin afirmaţiile făcute o chestiune care altfel ar fi rămas neclară, şi a încheiat prin a-l ruga pe preşedintele PSD Covasna ca de acum înainte să îl atace pe Mădălin Guruianu în postura sa de membru PNL, nu de membru în conducerea Asociaţiei pentru Comunitate, poziţie în care nu se mai regăseşte.

„Îl rog ca de acum înainte să-l atace politic pe dl Guruianu atât cât doreşte şi îl ţin puterile, dar în postura de membru PNL, şi nu ca membru în conducerea Asociaţiei, poziţie pe care nu o mai ocupă”, a mai spus Manolăchescu.

Guruianu, dezamăgit de atacul „tipic politicianist“

În ceea ce îl priveşte pe Mădălin Guruianu, acesta s-a declarat dezamăgit de atacul pe care l-a numit “tipic politicianist” al preşedintelui PSD. „Este exact genul de atac fără argumente şi cu scopul clar definit de a muta atenţia opiniei publice de la erorile de logică pe care le-am subliniat de curând în discursul d-lui Grama. Mă simt dator să răspund unui asemenea atac numai şi numai în numele tinerilor cu care desfăşor şi voi desfăşura în continuare atât activitate de voluntariat, cât şi de dezbateri academice. Tocmai prin promovarea acestui tip de dezbateri sunt convins că putem descoperi şi forma adevăraţii lideri ai comunităţii. Este jenant faptul că deputatul social democrat nu a participat niciodată la activităţi de voluntariat şi de impli care civică, organizate atât de mine cât şi de colegii sau prietenii mei în ultimii ani. Din toate aceste motive nu văd cum şi de ce ar trebui să conteze opinia domniei sale în aceste privinţe“, a afirmat Guruianu.

Ana Sidon

Profitând de această ocazie, facem cunoscut cititorilor că din momentul intrării în PNL, Mădălin Guruianu nu mai este membru al CovasnaMedia Group şi nu mai face parte nici din echipa editorială şi administrativă a ziarului Observatorul de Covasna.

Conducerea Covasnamedia Group

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Flavius, 20 aprilie 2009
Cum e domnu Grama? "În jur de 120 - 150 de persoane nevoiaşe din Sfântu-Gheorghe se vor bucura luni de o masă de sărbătoare pregătită pentru ei de PSD Covasna, la cantina Grupului Şcolar citeste integral
liliana, 18 aprilie 2009
nu sunt un fan al domnului GURUIANU si nici al domnului GRAMA dar domnilor daca cititi opiniile cititorilor afalti ca politicul exista mai ales in scoli, si stim foarte bine ca nici un director de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.