POLITICA 30 mai 2012

Codruţ Opaiţ, candidatul ACPC la Primăria Sfântu Gheorghe: „Marius Obreja a abandonat lupta electorală”

de Covasna Media | 309 vizualizări

Alianţa Civică Pentru Comunitate pune sub semnul întrebării moralitatea candidaturii lui Obreja la Consiliul Judeţean, după ce a acceptat funcţia de preşedinte al AVAS.

Candidații Alianței Civice pentru Comunitate (ACC) „taxează” decizia liderului PNL Covasna, Marius Obreja, de a accepta funcția de conducere a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) și de a-și menține în același timp candidatura pentru președinția Consiliului Județean (CJ) Covasna.

Candidatul ACPC la CJ Covasna, Gheorghe Neagovici, și cel la Primăria Sfântu-Gheorghe, Codruț Opaiț, consideră că, indiferent de legalitatea pozițiilor de conducător al AVAS și cea de candidat pe care le are Marius Obreja, există o problemă de moralitate care ridică multe semne de întrebare.

„Spre deosebire de domnul Obreja, eu m-am autosuspendat din funcția pe care o dețin la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, pentru a lucra alături de echipa mea în această campanie electorală. Nu știu cât poate să ajute județul domnul Obreja din poziția pe care o are la București. Până în prezent, nu știu cât este de legal să fii angrenat într-o campanie electorală și să deții o funcție publică la acest nivel, dar cert este că e incorect față de electorat ca în plină campanie electorală să lași totul baltă și să pleci la București. Dacă cumva ţelul preşedintelui PNL a fost funcţia de la AVAS şi nu Consiliul Judeţean, atunci e de la sine înţeles că este deja câştigător”, a arătat Gheorghe Neagovici.

Atât Neagovici cât și Opaiț consideră că „faptele spun totul” în această chestiune, dovedindu-se că interesele personale primează.

„I-a lăsat pe baltă toți”

La rândul său, candidatul ACPC la Primăria Sfântu Gheorghe, Codruţ Opaiţ, a arătat că prin decizia de a pleca la AVAS, Marius Obreja a abandonat oarecum lupta electorală, chiar dacă avea o datorie nu doar față de PNL, ci inclusiv față de Uniunea Social-Liberală (USL), fiind candidatul acesteia pentru CJ Covasna. „Era o chestiune de onoare, dar i-a lăsat baltă pe toți (...)”, a punctat Opaiţ.

Codruţ Opaiţ a mai atras atenţia că în condiţiile în care candidaţii Alianţei care deţineau funcţii publice s-au autosuspendat sau şi-au luat concedii de odihnă pe perioada campaniei electorale, cei de la USL fac exact pe dos. „Pe lista PSD la CL Sfântu Gheorghe sunt cel puţin 5 funcţionari publici care în plină campanie electorală se duc la serviciu binemersi. Asta fără să le punem la socoteală şi pe cele două doamne directoare de şcoală”, a mai declarat Opaiţ.

monicavajna.wordpress.com

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.