POLITICA 3 martie 2013

Codruț Opaiț a fost ales președinte al PDL Covasna

de Monica Vrânceanu | 549 vizualizări

Omul de afaceri a fost votat de 67 din cei 74 de delegaţi participanţi la Convenţia judeţeană

 

Alegeri PDL Covasna martie 2013 - 9

Conducerea filialei județene a PDL a fost preluată sâmbătă în mod oficial de Codruț Opaiț, cel care în ultimele șase luni deținuse un mandat de conducere interimară, după ce fostul președinte, Dan Manolăchesu, s-a retras din politică. Codruț Opaiț a fost votat de 67 dintre cei 74 de membri cu drept de vot ai PDL Covasna, în vreme ce contracandidatul său, Ion Gheorghe, a obținut 7 voturi. Convenția județeană a PDL Covasna a avut loc sâmbătă la Sfântu Gheorghe, iar prim-vicepreședinți au fost aleși Liviu Comăneci și Szoke Barna, în vreme ce secretar general al organizației a fost desemnat Cosmin Boricean. Alegerile de sâmbătă au mai desemnat 12 vicepreședinți și 10 secretari secretari executivi.

La Convenția județeană a PDL Covasna au luat parte printre alții, în calitate de invitați, vicepreședintele PDL George Scripcaru, președintele PDL Harghita, Adrian Trif, și prim-vicepreședintele PDL Brașov, Dragoș David.

Scripcaru a felicitat PDL Covasna

George Scripcaru a ținut să felicite organizația PDL Covasna pentru startul pe care l-a dat în reorganizarea partidului, fiind prima organizație din țară care a inițiat noi alegeri, în spiritul reformei și chiar înainte de Convenția Națională a PDL.

Alegeri PDL Covasna martie 2013 - 6

Mă bucur să văd în PDL Covasna foarte mulți oameni noi. Cred că un punct foarte important al politicii regionale este apropierea celor trei județe – Covasna, Brașov și Harghita, un aspect pe care știu că aici l-ați promovat chiar și în campania electorală. Deschiderea noastră către Covasna este maximă, din punct de vedere politic și administrativ. Avem tot mai multe proiecte comune, după cum cred că șansa județului, cu participarea zonelor Buzaielor și Sfântu Gheorghe e tot apropierea de Brașov. Am reușit împreună cu președintele anterior al PDL Covasna, Dan Manolăchescu, să facem câte ceva pentru județ și comunitatea românească. Țin minte că zona aceasta îmi era la fel de aproape ca orice zonă din Brașov și că ne-am luptat împreună să aducem fonduri pentru diverse proiecte – Piața Mihai Viteazul sau Spitalul de la Întorsura Buzăului. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am construit în zonă – e adevărat, alături de administrația UDMR, a fost calmul în relațiile interetnice, care după cum vedeți, azi lipsește cu desăvârșire. Din câte am înțeles, în anii guvernării PDL-UDMR județul Covasna a primit fonduri cât nu a primit în 20 de ani la un loc. Cu toate acestea, cred că stabilitatea, liniștea și pacea comunității românești și maghiare sunt cele mai importante. Îmi pare rău că trebuie să constat că singurul lucru pe care îl fac politicienii USL de aici și de la București este să exacerbeze niște subiecte fără fond și care nu fac decât să aducă o stare de iritare în zonă”, le-a spus George Scripcaru celor prezenți la Convenția PDL Covasna.

În ceea ce privește noua echipă de la conducerea filialei județene a PDL, Scripcaru i-a urat succes, dând asigurări de întregul său sprijin și de implicare pe proiectele pe care aceasta le va iniția.

Accent pe reconstrucție

Proaspătul ales președinte al PDL Covasna, Codruț Opaiț, a declarat că își dorește o reconstrucție a filialei județene, lucru pe care l-a și inițiat de fapt încă din perioada de interimat, prin deshiderea mai multor organizații locale în județ și atragerea de noi membri.

Reconstrucția se va face cu pași mici și constanți, eu nefiind adeptul pașilor spectaculoși. Ne pregătim să întărim organizațiile locale cu oameni noi, de dreapta”, a declarat Opaiț.

Referitor la obiectivul organizației județene, Codruț Opaiț a arătat că acesta va fi pregătirea pentru alegerile europarlamentare din 2014, unde s-ar dori un reprezentant cât mai apropiat zonei și nicidecum un candidat de la București.

Codruț Opaiț a mai spus că la Convenția Națională a PDL din 23 martie vor participa 54 de electori din Covasna, care vor avea libertatea de a alege fără nicio impunere din partea organizației județene sau a președinților de organizații. Pentru preşedinţia PDL şi-au anunţat candidaturile Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei. În prezent, PDL Covasna cuprinde 23 de organizații locale.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.