Ce spune USRPLUS Covasna despre recentele tensiuni din Guvern
La fel ca membrii USRPLUS de la nivel național, și reprezentanții partidului de la nivel județean se declară dezamăgiți, chiar șocați, de hotărârile premierului Florin Cîțu privind demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. În același timp, copreședintele formațiunii, Radu Matei, definește și ca „trumpistă”, adică „o ignorare a perspectivei științifice și o îmbrățișare a populismului politic” demiterea secretarului de stat Andreea Moldovan.
„Am fost șocați și dezamăgiți de decizia unilaterală a premierului de a-i destitui din funcții pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și pe secretarul de stat Andreea Moldovan. Am fost dezamăgiți de capacitatea premierului de a crea un dialog instituțional onest cu ministerul de resort, de a fi un bun manager, un bun căpitan de echipă.
În cazul în care ar fi avut nemulțumiri reale la adresa echipei de la sănătate, aceste nemulțumiri trebuiau abordate direct, onest încercând a se rezolva.
Decizia de a o demite pe doamna doctor Andreea Moldovan a fost o decizie „trumpistă”, o ignorare a perspectivei științifice și o îmbrățișare a populismului politic.
Modul în care a acționat prim-ministrul a erodat încrederea în persoana sa, în capacitatea lui de guverna țara prin această perioadă dificilă și de a susține reformele de care avem nevoie.
Din păcate, USRPLUS este singura formațiune politică care își dorește și își asumă cu adevărat reforma profundă a statului român, cu orice preț.
La nivel local, indiferent de contextul politic național, ne-am asumat ca prioritate bunăstarea comunității, prin toate mijloacele de care dispunem și vom căuta permanent dialogul cu colegii de coaliție pentru rezolvarea provocărilor ce se vor apărea. Avem o responsabilitate imensă față de oamenii din județ.
Noi, USRPLUS Covasna, vom căuta în continuare să construim punți între comunități, între instituții, între oameni”, ne-a declarat copreședintele USRPLUS Covasna, Radu Matei.
Premierul Florin Cîțu l-a demis miercuri dimineață pe ministrul Sănătății, pe atunci Vlad Voiculescu. Decizia a stârnit nemulțumiri în tabăra USRPLUS și implicit a creat tensiuni în cadrul coaliției de guvernare. Conducerea Ministerului Sănătății a fost preluată, prin interimat de însuși Florin Cîțu, după ce Dan Barna a refuzat, iar vineri premierul a delegat atribuțiile către secretarul de stat Andrei Banciu.
În același timp, șeful guvernului a transmis către USR PLUS că așteaptă cât mai curând o nominalizare pentru funcția de ministru al Sănătății.