POLITICA 10 decembrie 2010

Antal Arpad: UDMR s-a erodat în guvernarea alături de PDL

de Monica Vrânceanu | 494 vizualizări

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a criticat actuala Guvernare PDL - UDMR pe care a calificat-o ca fiind “slabă şi fără viziune”. În acest context, Antal Arpad consideră că UDMR s-a erodat foarte mult, fiind părtaşă la măsurile de austeritate şi astfel provocându-şi mari prejudicii de imagine.

"Nu este un guvern bun cel din care facem parte, dar nu văd soluţii pentru un guvern mai bun sau în care UDMR să aibă o mai mare greutate", a declarat Antal Arpad, apreciind că o ieşire a UDMR din Guvern şi realizarea unei alianţe cu PNL şi PSD ar face şi mai mult rău Uniunii.

Antal Arpad a explicat că UDMR nu ar avea nicio garanţie că alături de PNL şi PSD s-ar putea face paşi pozitivi din punct de vedere economic şi nici din punct de vedere al doleanţelor comunităţii maghiare.

“O înţelegere cu PNL şi PSD nu ar fi neapărat benefică UDMR, deoarece noi nu am obţine mai multă influenţă în Guvern decât avem acum, în condiţiile în care totul s-ar împărţi la trei. S-a întrebat cineva ce se va întâmpla dacă UDMR iese de la guvernare? În politica românească UDMR nu are parteneri strategici şi din acest motiv eu personal nu văd o problemă de a discuta şi cu alte partide, dar ca sociolog permiteţi-mi să vă spun că UDMR ar pierde mult mai mult în imagine dacă mâine ar părăsi Guvernul PDL şi poimâine ar participa la formarea unui alt guvern alături de PSD şi PNL”, a mai spus Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.