POLITICA 30 octombrie 2012

Ambiţii mari pentru candidaţii ARD Covasna

de Székely Emőke | 391 vizualizări

Locuri de muncă și brandul de Întorsura: frigul.

Candidații la alegerile parlamentare din partea Alianţei România Dreaptă (ARD) Covasna și-au propus să facă multe pentru județ în cazul în care vor reuși să obțină un mandat de senator sau deputat. Printre prioritățile lor se numără crearea de noi locuri de muncă prin atragerea unor investitori, renovarea infrastructurii rutiere din zona Întorsura Buzăului, dar și lansarea unui brand pe cât de cunoscut, pe atât de nefolosit: frigul.

Viorel Radu are un investitor în mânecă

Candidatul ARD pentru funcția de deputat în colegiul Sfântu Gheorghe, Viorel Radu, spune că în cazul în care va intra în Parlament, va aduce la Sfântu Gheorghe un investitor român care va crea câteva sute de locuri de muncă. „Principalul meu obiectiv este crearea de noi locuri de muncă. Având o gândire de dreapta, ne-am propus de asemenea să aplicăm taxe și impozite mai mici și să acordăm mai puține ajutoare sociale pentru cei care nu muncesc” – a declarat Viorel Radu.

Mina de la Baraolt va fi redeschisă

În cazul în care va câștiga scaunul de senator în colegiul 1 (Sfântu Gheorghe – Baraolt), candidatul ARD Gheorghe Ion dorește redeschiderea minei din Baraolt. „Suntem în discuții pentru redeschiderea unor puncte de lucru miniere la Baraolt şi dezvoltarea acestei zone prin crearea de locuri de muncă” – spune Gheorghe Ion.

Întorsura Buzăului – readusă în circuitul județului

Candidatul ARD pentru funcția de senator în colegiul 2 (Întorsura Buzăului – Târgu Secuiesc), fostul deputat Petre Străchinaru, și-a propus să reintroducă zona Întorsurii Buzăului în circuitul județului Covasna. El spune că indiferent de rezultatele alegerilor se va implica în dezvoltarea acestei zone. Străchinaru este de părere că reabilitarea drumului de legătură dintre Sfântu Gheorghe și Întorsura Buzăului este prioritară. „Din păcate chiar și pe vremea când am fost la guvernare, au venit miniștri, s-au uitat la drumul de legătură care trece prin Dobârlău, ne-au promis sprijin, dar am rămas doar cu promisiuni” – spune Petre Străchinaru.

Printre planurile lui se numără și promovarea unui brand specific locului – frigul. „Toată lumea cunoaște zona Întorsura Buzăului pentru un lucru: frigul. Pornind de la acest brand, s-ar putea face multe pentru această zonă în materie de turism. Nu mă refer la deschiderea de restaurante sau pensiuni, ci mai degrabă la evenimente culturale” – a declarat Petre Străchinaru.

Candidații ARD și-au depus listele de candidați la Biroul Electoral Județean în cursul zilei de ieri, după ce săptămâna trecută conducerea centrală a Alianței a avizat favorabil toate nominalizările. Candidaţii ARD Covasna pentru Camera Deputaţilor sunt geologul Viorel Radu (propus de Forţa Civică) pentru Colegiul uninominal I Sfântu Gheorghe, Robert Radu (manager staţie de carburanţi) pentru Colegiul II Baraolt, inginerul Liviu Comănici pentru Colegiul III Târgu Secuiesc şi inginerul silvic Valentin Ionaşcu (fost director al Direcţiei silvice, al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi fost subprefect) pentru colegiul IV Covasna – Întorsura Buzăului.

Pentru Senat vor candida din partea ARD Gheorghe Ion (rezervist şi director de vânzări la un lanţ de magazine) pentru Colegiul I Sfântu Gheorghe – Baraolt şi fostul deputat Petre Străchinaru pentru Colegiul uninominal II Covasna – Întorsura Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.