POLITICA 14 octombrie 2012

Alianţa România Dreaptă şi-a lansat candidaţii pentru alegeri

de Agerpres | 569 vizualizări

Printre cei care îşi doresc un scaun de parlamentar în Covasna se numără fostul subprefect Valentin Ionaşcu, fostul deputat Petre Străchinaru, dar şi geologul Viorel Radu.

Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică, şi-a lansat vineri, la Sfântu Gheorghe, candidaţii pentru alegerile parlamentare, printre cei nominalizaţi aflându-se fostul subprefect Valentin Ionaşcu şi fostul deputat Petre Străchinaru.

Preşedintele interimar al PDL Covasna, Codruţ Opaiţ, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ARD şi-a nominalizat candidaţi pentru toate cele patru colegii de deputaţi şi două de senatori, chiar dacă şansele de a obţine mai mult de un mandat de deputat sunt scăzute în condiţiile în care populaţia judeţului este majoritar maghiară. Liderul PDL a menţionat că „bătălia” se va da, practic, ca şi în ceilalţi ani în colegiul IV Covasna – Întorsura Buzăului unde electoratul românesc are o pondere de 60%.

„Nu suntem un judeţ în care s-au îngrămădit candidaţii pentru că locuri eligibile sunt unu, maxim două, dar asta nu înseamnă să nu candidăm. Orice vot contează la redistribuire şi considerăm că obiectivul nostru de a obţine un deputat în colegiul Întorsura Buzăului este realizabil”, a declarat Codruţ Opaiţ.

Acesta a ţinut să menţioneze că în ciuda perioadei de criză care a marcat guvernarea democrat-liberală, PDL a adus fonduri importante în judeţul Covasna pentru repararea drumurilor, a infrastructurii, pentru finalizarea spitalului de la Întorsura Buzăului, precum şi pentru alte proiecte.

Candidaţii ARD Covasna pentru Camera Deputaţilor sunt geologul Viorel Radu (propus de Forţa Civică) pentru Colegiul uninominal I Sfântu Gheorghe, Robert Radu (manager staţie de carburanţi) pentru Colegiul II Baraolt, inginerul Liviu Comănici pentru Colegiul III Târgu Secuiesc şi inginerul silvic Valentin Ionaşcu (fost director al Direcţiei silvice, al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi fost subprefect) pentru colegiul IV Covasna – Întorsura Buzăului.

Pentru Senat vor candida din partea ARD Gheorghe Ion (rezervist şi director de vânzări la un lanţ de magazine) pentru Colegiul I Sfântu Gheorghe – Baraolt şi fostul deputat Petre Străchinaru pentru Colegiul uninominal II Covasna – Întorsura Buzăului.

Până în prezent şi-au mai anunţat candidaţii pentru alegerile parlamentare doar UDMR şi parţial USL. Pe listele Uniunii Social Liberale (USL) vor candida din partea PSD actualul deputat Horia Grama pentru un nou mandat în Colegiul Covasna – Întorsura Buzăului şi inspectorul şcolar adjunct Rădiţa Palela în colegiul senatorial Sfântu Gheorghe – Baraolt. Nominalizările pentru celelalte patru colegii le vor face PNL şi PC.

Pe listele UDMR pentru Camera Deputaţilor vor candida fostul subsecretar de stat Markó Attila în Colegiul Sfântu Gheorghe, actualul viceprimar al staţiunii Covasna Thiesz János în Colegiul uninominal IV Covasna – Întorsura Buzăului, actualul deputat Márton Árpád în colegiul Baraolt şi omul de afaceri Fejér László în colegiul Târgu Secuiesc. Candidaţii UDMR pentru Senat sunt fostul manager public al judeţului Covasna Klárik László în Colegiul Sfântu Gheorghe – Baraolt şi actualul deputat Olosz Gergely în colegiul Târgu Secuiesc – Covasna.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.