POLITICA 10 martie 2010

Aleșii locali – așteptaţi mâine la Adunare

de Covasna Media | 907 vizualizări
Aleşii PCM şi CNS vor oficializarea limbii maghiare în Covasna, Harghita și Mureș Câteva sute de aleși locali ai PCM și CNS sunt așteptaţi să participe mâine, la Sf.Gheorghe, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 15, la cea de-a doua Adunare a Aleșilor Locali din Secuime. Cu această ocazie, ei au conceput pentru ordinea de zi trei proiecte de hotărâre – unul privind oficializarea limbii maghiare în Ţinutul Secuiesc

Aleşii PCM şi CNS vor oficializarea limbii maghiare în Covasna, Harghita și Mureș

Câteva sute de aleși locali ai PCM și CNS sunt așteptaţi să participe mâine, la Sf.Gheorghe, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 15, la cea de-a doua Adunare a Aleșilor Locali din Secuime. Cu această ocazie, ei au conceput pentru ordinea de zi trei proiecte de hotărâre – unul privind oficializarea limbii maghiare în Ţinutul Secuiesc, al doilea prin care propun ca ziua de 15 martie – Ziua Maghiarilor de Pretutindeni – să fie oficial liberă, și altul prin care readuc în discuţie memorandumul adoptat în anul 2008 de către CNS, și care era adresat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Mai exact, organizatorii Adunării de mâine cer un raportor special care să studieze situaţia populaţiei secuiești, respectiv dolenaţele acesteia privind dobândirea autonomiei teritoriale în cadrul ţării, să adopte o hotărâre privind autonomia Ţinutului Secuiesc și altele.

La Adunare au fost invitaţi și aleșii UDMR, care nu au confirmat prezenţa, dar sunt așteptaţi oricum. (A.S.)

Teme articol: PCM CNS secuime oficializare
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
florin, 12 martie 2010
Asa fratilor certati-va. As uri si eu ungurii daca ar tine de foame. Ce lucru bun va aduce ura asta? Poate de asta nu merge nimic in orasul asta pt ca romanii si ungurii se cearta intre ei.
szekely, 12 martie 2010
Milutule daca nuti place saracia din judeti dute acasa de unde ai venit >>>unde sunt stramosi tai???hm Na???lasa vrajela!!
milut, 11 martie 2010
organizatorii adunării de mâine ar trebui sa cerara un raport care sa ateste situaţia economica a secuilor. SARACII EUROPEI.
hu, 11 martie 2010
Caleazate:aici noi suntem stapini,voi Romani din judetul Covasnei,sa aveti grija cum va comportati, ca daca Unguri pierd rabdarea fata de voi...BUM-BUM.
Janos Iuhas, 11 martie 2010
Nu se duc toţi.
ati citit asta, 11 martie 2010
sa le fie rusine ca au de toate unde traiesc. in loc sa lucreze si sa gandeasca sa fie mai intelegere, mai bine pentru toti, ia uite pe ce isi consuma energia, pe intalniri. pana odata cand se va citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.