METEO 13 martie 2018

Revin inundațiile; județul Covasna vizat de COD GALBEN

de Iulia Drăghici - Taraș | 772 vizualizări

Vizate sunt localitățile din zona râurilor Buzău și Olt 

Hidrologii au emis un nou cod galben de inundații pentru perioada 13 martie, ora 12:30 și 14 martie, ora 22:00, în care este vizat și județul Covasna, prin râurile Buzău și Olt.

„Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării, se actualizează Avertizarea Hidrologică nr. 7 din 12.03.2018, după cum urmează:

În intervalul 13.03.2018 ora 12:30 – 14.03.2018 ora 22:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – bazin superior și mijlociu (județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu), Buzău – bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Brașov, Covasna și Buzău), bazinele superioare și afluenții din bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor: Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna și Rm. Sărat (județele Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Vrancea, Covasna și Buzău)”, arată informarea Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Fenomenele vizate de acest cod sunt: scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.