METEO 3 iulie 2019

COD PORTOCALIU de vreme rea

de Iulia Drăghici - Taraș | 1739 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de vreme rea valabilă de miercuri, 3 iulie, ora 10:00, până joi, 04 iulie, ora 03:00. Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate. 

„În intervalul menționat, în județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Tulcea, precum și municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș și Bacău, vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80...100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...70 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la începutul intervalului în centrul țării și la munte, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, mai ales în sud-est”, arată ANM pe site-ul propriu. 

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.