METEO 6 mai 2019

COD PORTOCALIU de inundații în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 4028 vizualizări

Județele Covasna, Bacău și Harghita se află sub avertizare de COD PORTOCALIU de inundații, informează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. 

„FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate: Afluenții Trotușului aferenți sectorului aval S.H. Ghimeș-Făget – amonte confluență cu râul Tazlău

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: Data: 06.05.2019 ora 18:30 – 07.05.2019 ora 02:00

COD PORTOCALIU 

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții Trotușului aferenți sectorului aval S.H. Ghimeș-Făget – amonte confluență cu râul Tazlău, județele Bacău, Harghita și Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Slănic – bazin superior și mijlociu, Oituz – bazin superior și mijlociu.

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră"”, infomează INHGA. 

Sursa: http://www.inhga.ro.

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.