METEO 22 iunie 2020

Avertizare COD ROȘU de inundații

de Iulia Drăghici - Taraș | 2743 vizualizări

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare COD ROȘU de inundații pentru râurile din bazinele hidrografice Homorod și Cormoș (afluenți ai râului Olt) din județele Covasna, Harghita și Brașov. Aceasta este valabilă de luni, 22 iunie, ora 21:55 – 23 iunie ora 08:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Homorod și Cormoș (afluenți ai râului Olt), județele Covasna, Harghita și Brașov.

Fenomele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Cormoș”, arată informarea emisă de INHGA.

Județul Covasna este și sub atenționare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate, valabilă în perioada 22 iunie, ora 10:00 – 23 iunie, ora 10:00, potrivit ANM. 

Sursa:INHGA. 

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.