LIFESTYLE 20 august 2014

Vinul roşu ne protejează de bolile de ochi

de Covasna Media | 360 vizualizări

Vinul roşu este o băutură preferată în mod special în timpul zilelor reci de iarnă. Multe studii au arătat că un pahar de vin în fiecare zi ne protejează de bolile de ochi.

Un sondaj a arătat că vinul roşu are o influenţă foarte favorabilă asupra formării cheagurilor de sânge. Consumul moderat de vin reduce riscul de boli cardiace corona­riene. Unii experţi spun că oamenii care au suferit un infarct miocardic, trebuie să bea un pahar de vin în fiecare zi pentru a reduce riscul de un al doilea, notează bewoman.ro.

Un alt studiu efectuat în Marea Britanie sugerează că consumul de unul până la două pahare în fiecare noapte va ajuta la creşterea aşa-numitului colesterol bun în organism. Cel mai recent sondaj legat de vin dovedeşte că consumul regulat şi moderat de vin de struguri poate ajuta la sănătatea ochilor.

Consumul de vin roşu poate preveni multe boli oculare care apar odată cu vârsta. Ingredientul util din vinul roşu a fost de mult timp cunoscut datorită beneficiilor sale, este vorba de resveratrol. După cum ştiţi, resveratrolul este conţinut în coaja strugurilor.

Se crede că el opreşte creşterea vaselor de sânge în ochi. În cazul în care această problemă nu este tratată, poate determina pierderea semnificativă a vederii, precum şi degenerescenţa maculară.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care oamenii mai în vârstă poartă ochelari. Se pare că aceasta este o condiţie majoră pentru orbire mai târziu în viaţă – oamenii de ştiinţă spun că persoanele care suferă de diabet sunt cele mai expuse riscului.

Desigur, consumul de băutură trebuie să fie cu măsură şi de plăcere. Orice abuz de alcool, inclusiv de vin roşu, are consecinţe negative.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.