Vinoterapie: cine face baie-n vin îmbătrâneşte mai puţin
Vinoterapia este cea mai nouă metodă anti-îmbătrânire la care apelează femei din întreaga lume. Procedura nu presupune ca acestea să bea vin roşu, ci să se scalde în licoarea bahică.
Deşi sunt necesare cam 100 de sticle pentru a umple o cadă, vinul nu ar fi irosit pentru că antioxidanţii din vinul roşu sunt de zece ori mai eficinenţi decât vitamina E în prevenirea apariţiei ridurilor, după cum au stabilit terapeuţii britanici.
Principiile vinoterapiei au fost descoperite în urmă cu 20 de ani, când s-a descoperit că polifenolii, antioxidanţi rezultaţi în timpul procesului de obţinere a vinului, sunt extrem de eficienţi în combaterea îmbătrânirii.
În cabinetele de cosmetologie se foloseşte însă varianta în care sâmburii şi pulpa strugurilor sunt masate în piele, acestea având şi proprietăţi de exfoliere, în timp ce baia în vin ţine mai mult de un soi de răsfăţ, în opinia medicului Mark Whiteley, notează publicaţia britanică „Daily Mail“, citată de adevarul.ro.