LIFESTYLE 25 mai 2018

VIDEO Viața satului și grătarele cuceresc centrul orașului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1165 vizualizări

Organizatorii Transylvanian BBQ Festival și Agrofest au dezvăluit câteva evenimente din programul de duminică

Autoritățile județene pregătesc pentru weekendul 8 – 10 iunie a.c. o acțiune unică în țară, prin evenimentele Transylvanian BBQ Festival și Agrofest, ce urmează să se desfășoare în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. În programul Agrofest, care va avea loc duminică, 10 iunie, în parcarea fostului Hotel Bodoc se găsesc acțiuni de mângâiere a animalelor, plimbare cu trăsura, dar și noutăți ca programe despre viața la stână sau activități destinate copiilor prin care pot chiar să conducă un tractor adevărat.  

În perioada 8-10 iunie 2018, cei interesaţi sunt aşteptaţi cu programe interesante la prima ediţie a Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest, evenimente ce se vor desfăşura în centrul oraşului Sfântu Gheorghe.

Dacă începând de vineri, 8 iunie, Piața Centrală a Municipiului Sfântu Gheorghe va prinde viață sub egida concursului de barbecue, duminică vine rândul vieții satului să se mute în inima orașului.

Printre programele care revin anul acesta la Agrofest se numără întâlnirea a agricultorilor veterani din județul Covasna, expoziții de animale și utilaje, prezentarea de modalități de îngrijire a vacilor, degustare de lapte proaspăt muls, plimbări cu trăsura, concurs de desene cu tema „Animalul meu preferat” sau diverse concerte și programe artistice.

Printre noutățile incluse în program se regăsește Tractor Ring, o acțiune  în care copiii vor avea ocazia să mânuiască un tractor adevărat, fiind asistați de un profesionist. Mai mult, pe lângă vaci, anul acesta și oile vor putea fi admirate chiar în centrul reședinței de județ. Cei interesați vor putea de asemenea chiar să urmărească întreg procesul de producere a cașului.

„Și evenimentul de anul acesta va fi tot pe ideea de a muta satul în oraș. Noi considerăm că această idee trebuie promovată. Simbioza dintre rural și urban trebuie neapărat pusă la punct. (...) Anul trecut am încercat să promovăm și consumul de carne de bovină, de aceea cred că festivalul de barbecue se încadrează foarte bine în acest concept al evenimentului numit Agrofest, așa că ne-am bucurat foarte mult de această idee și zicem noi că e un pas înainte”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Direcţiei Agricole a judeţului Covasna, Könczei Csaba.

„Organizarea acestor două evenimente împreună credem că este de bun augur pentru că putem să atragem atenția asupra produselor de calitate pe care le produc agricultorii din județul Covasna”, a spus joi și vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Róbert.

Directorul Direcţiei Agricole a judeţului Covasna, Könczei Csaba, a ținut să sublinieze că o implicare deosebită în organizarea evenimentului o are Asociația Județeană a Crescătorilor de Bovine a județului Covasna, din care se remarcă și filiala din Zagon.

Organizatorii evenimentului au precizat de asemenea că programul detaliat, din care vor face parte și concerte mari, va fi făcut public în perioada următoare.

Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest se vor desfăşura în organizarea Consiliului Judeţean Covasna, a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, a Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna şi a INdiVINO Wine & BBQ, precum şi în parteneriat cu Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, respectiv Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe.

 

 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.