LIFESTYLE 9 iunie 2018

VIDEO: Transylvanian BBQ, un plus pentru promovarea gastronomiei în România

de Iulia Drăghici - Taraș | 1095 vizualizări

Declarația aparține președintelui Euro-Toques România, asociația ce reunește elita maeștrilor bucătari din țară

Maestrul bucătar Radu Zărnescu, membru Euro-Toques International, preşedintele Euro-Toques România se află în acest sfârșit de săptămână la Sfântu Gheorghe, în calitate de membru al juriului care va decide câștigătorul primei ediții Transylvanian BBQ, desfășurat în perioada 8 – 10 iunie.

Acesta a declarat sâmbătă, pentru Observatorul de Covasna, că evenimentul găzduit în acest sfârșit de săptămână de reședința județului Covasna este un plus valoare pe care îl aduce promovării și dezvoltării gastronomiei în România.

„Concurenții care s-au prezentat nu sunt niște simpli concurenți. Ăsta e mare lucru. Aici la Sfântu Gheorghe, cu toate că e prima ediție și normal la orice eveniment de acest gen, nu este un grad foarte mare de participare, echipele care au venit sunt bine pregătite din câte am observat eu ca și dotare, instrumente, cuptoare. Și psihic sunt bine pregătiți. Sunt oameni bazați care au venit aici să concureze, ceea ce mare lucru”, a mai declarat Radu Zărnescu.

Urmărește toate declarațiile sale în videoclipul următor:

 

 

Din juriu Transylvanian BBQ 2018 mai fac parte: dr. Sikó Barabási Sándor, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Covasna (DSVSA Covasna), Debreczi Zsombor, proprietarul INdiVINO Wine Studio din Sfântu Gheorghe, arbitru KCBS, Tarcsay György, bucătar BBQ, Könczei Csaba, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a judeţului Covasna şi Vasile Spînu, membru şi chef al Euro-Toques România. Președintele juriului este Petra Rebenstorf din Olanda, prima femeie master-jury din Europa pentru Kansas City Barbecue Society.

Despre Euro-Toques

Euro-Toques este o organizație profesională internațională a bucătarilor. Aceasta reprezintă elita Maeștrilor Bucătari din Europa și a proprietarilor de restaurante care respectă regimul de alimentație sănătoasă. În prezent numărul membrilor a trecut de 4.500, aceștia fiind doar profesioniști care activează în domeniul hotelier, restaurante cu tradiție, unități listate în Ghidul Michelin sau în alte societăți de alimentație publică. Toți membri trebuie să respecte Codul de Onoare al Bucătarului, care reprezintă Statutul Organizației emis de către Paul Bocuse în anul 1986.

Sursă foto: Facebook/Radu Zărnescu.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.