LIFESTYLE 8 septembrie 2017

VIDEO: Distracție pentru toată familia la Întâlnirea Fierarilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 786 vizualizări

Circa 30 de meșteri fierari din patru țări participă în weekend la expoziția din centrul orașului Sfântu Gheorghe

Cei mai buni artizani ai fierului din România, Italia, Polonia și Ungaria participă, în perioada 8 – 10 septembrie, la a III-a ediție a Întâlnirii Internaționale a Fierarilor. Acțiunea are loc în Piața Centrală a reședinței județului Covasna.

Organizatorii evenimentului promit activități pe gustul fiecărui membru al familiei, de la mămici, tătici și copii, până la bunici și tineri. Bijuterii, jucării, unelte și o mulțime de obiecte făcute manual de cei mai mari meșteri fierari din Europa vor fi prezentate în cadrul expoziției din Piața Centrală a reședinței de județ.

„Scopul evenimentului organizat pentru a treia oară este de a promova și prezenta arta meșteșugului tradițional al fierarilor. Județul nostru încă mai păstrează și azi această tradiție, iar pe acest raționament s-a bazat și meșterul Nagy György, încă de când a organizat primul eveniment, în 2013. Meșterii participanți sunt din patru țări, Italia, Polonia, Ungaria și România. Ei vor prezenta meșteșuguri prin propriile creații, dar și uneltele pe care le folosesc. Acestea vor fi expuse în centrul orașului. Printre recomandările organizatorilor se numără programe inedite ca făurirea cuțitelor și a potcoavelor pentru vaci și cai”, a declarat managerul Casei de Cultură „Kónya Ádám”, Dulányi B. Aladár.

Inițiatorul acțiunii, fierarul covăsnean Nagy György, a precizat în cadrul conferinței de presă de joi că acțiunea își propune să arate celor interesați doar produse autentice, frumoase, originale și realizate de mâinile meșterilor, dar și să atragă tinerii spre meseria de fierar, din ce în ce mai puțin căutată.

Deschiderea evenimentului are loc vineri, 8 septembrie, la ora 16:00, iar aceasta va fi completată de un program artistic.

Întâlnirea Internațională a Fierarilor este organizată de Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, la inițiativa meșterului fierar Nagy György.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.