LIFESTYLE 17 iunie 2019

VIDEO Compact B a lăsat în lacrimi publicul diMANSIONS

de Iulia Drăghici - Taraș | 4415 vizualizări

Leo Iorga  o avut o apariție pe scena festivalului de la Olteni

Legendarul solist al trupei Compact, Leo Iorga, a revenit duminică, pentru scurt timp, pe scenă alături de colegii săi de formație. Bolnav de cancer, artistul, vizibil slăbit, le-a dat participanților veniți la Castelul Mikó de la Olteni, pentru a lua parte la diMANSIONS Hit Music Festival, un concert unic, de o încărcătură emoțională debordantă. Momentul a fost interpretat ca o predare de ștafetă către noul solist al formației Gabi „Guriță” Nicolau.

„Eu am venit aici incognito. Deci nici colegii nu au știut, vă spun sincer. Am făcut mult pe drum că a fost aglomerat. Am venit de la Hamburg până la București, de la București la voi aici și am intrat pe scenă pentru că nu am putut să stau departe. Nu era programată treaba asta, dar acum vreau să vă zic o mică poveste. Simt că „Sigur te caut în noapte” este titlul următorului cântec. Așa era acum 25 de ani. Acum e „Singur te caut la noapte”. (râde) Așa că acum o să îl las pe Gabi să plece el singur să vă caute în noapte”, a spus Leo Ioga, în timpul concertului în care a cântat live cele mai renumite piese ale formației „Mă voi întoarce (După ani și ani)”, „Singur în noapte” sau „Trenul pierdut”. 

Miile de fani prezenți la eveniment au cântat într-o voce alături de Leo Iorga și Gabi Nicolau, acompaniați Adrian „Coco” Tincă, Adrian Ordean, Costi Cămărășan, Aurel „Leluț” Vasilescu și Monel Puia.

Artiștii au spus ulterior, într-o conferință de presă organizată la festivalul diMANSIONS că fiecare spectacol este un nou început pentru formație și atât timp cât vor putea, vor lupta să ducă mai departe rockul românesc de calitate.

Leo Iorga a venit la Olteni în județul Covasna din Germania, unde se tratează de cancer pulmonar recidivat.

Prima ediție diMANSIONS Hit Music Festival s-a încheiat duminică, 16 iunie, cu un spectacol remarcabil susținut de The Dire Straits Experience. Pe lângă această formație, care îl are în componență pe celebrul muzician Chris White,  dar și Compact, duminică au mai cântat Karthago – una dintre cele mai cunoscute trupe rock din Ungaria, Reckless Roses - Guns N' Roses Tribute și Massaoke.

De-a lungul weekendului 14 – 16 iunie, mari artiști ai lumii s-au aflat în județul Covasna, printre care Thomas Anders și Modern Talking, Lou Bega și Hermes House Band, Tania Evans, Turbo B (ex SNAP!), Dr. Alban, dar și celebri artiști din țară, Mirabela Dauer sau Bosquito.

Numărul participanților la festival se ridică la aproximativ 15.000, potrivit primelor estimări ale organizatorilor. diMANSIONS Hit Music Festival, eveniment aflat la prima ediție, a fost adus în județul Covasna printr-o inițiativă privată, a firmei Comparty, susținută de numeroși parteneri.

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.