LIFESTYLE 21 ianuarie 2015

Viaţă sănătoasă: Obiceiuri care îţi fac mai mult rău decât bine

de Covasna Media | 335 vizualizări

Pentru a avea o viaţă sănătoasă nu trebuie decât să mănânci bine, să faci mişcare şi să dormi suficient. Deşi pare simplu, există şi câteva amănunte care complică, totuşi, lucrurile. Fiecare alegere pentru o viaţă sănătoasă, se poate transforma pe termen lung într-un prejudiciu, mai ales dacă se exagerează. Citeşte cum obiceiul de a te spăla pe dinţi după fiecare masă sau purtarea unor slapi confortabili te pot răni pe termen lung.

Folosirea excesivă a dezinfectantului de mâini

Dacă foloseşti dezinfectant pentru mâini de fiecare dată când ai ieşit afară este cazul să iei în calcul şi alte opţiuni. Numai în cazul în care lucrezi într-un mediu propice dezvoltării germenilor precum un spital ai nevoie de astfel de soluţii, în caz contrar săpunul şi apa caldă sunt suficiente pentru a-ţi curăţa mâinile. Este adevărat, totuşi, că atunci când când nu te afli lângă o chiuvetă, gelurile dezin­fectante se pot dovedi folositoare, însă citeşte cu atenţie prospectul să vezi ce conţin şi dacă nu au şi efecte secundare.

Experimentarea unor produse noi de îngrijire a pielii

Cine nu este tentat să achiziţioneze cele mai noi produse lansate pe piaţă şi care promit că vor şterge urmele trecerii anilor de pe faţa voastră? În vreme ce căutarea celui mai bun produs pentru voi este o idee excelentă, nu acelaşi lucru se poate spune şi des­pre schimbarea rutinei de îngrijire a pielii la câteva săptămâni, în speranţa găsirii formulei care să vă menţină pielea tânără pentru totdeauna. În general femeile se plictisesc repede şi vor să încerce noi produse, mai ales dacă cele existante nu produc efectele scontate imediat. Însă, potrivit specialiştilor în domeniu, primele rezultate se văd abia după 6-8 săptămâni de la începerea utilizării regulate a unui produs, notează sfatulparintilor.ro.

Purtarea unor şlapi

Credeai că înlocuirea tocurilor cui cu şlapii comozi aduce numai şi numai beneficii picioarelor tale? Nu neapărat. De fapt, utilizarea şlapilor nu-ţi aduce nici un beneficiu. Aceste încălţări precum şi altele de acelaşi gen nu oferă nici un fel de suport piciorului aşa că fac mai mult rău decât bine.

Spălarea pe dinţi imediat după masă

Spălatul pe dinţi imediat ce te-ai ridicat de la masă pare o modalitate excelentă de a menţine o sănătate orală ridicată. De fapt, lucrurile stau puţin diferit. Mâncarea poate lăsa acizi pe dinţii tăi, ceea ce slăbeşte smalţul dinţilor, iar perierea dinţilor în acest moment are ca rezultat îndepărtarea smalţului în loc de protejarea sa. Pentru a scăpa de resturile de mâncare, stomatologii recomandă clătirea gurii cu apă şi perierea dinţilor dimineaţa şi seara.

Practicarea exclusivă a exerciţiilor de tip cardio

Este uşor de presupus că cea mai indicată cale de a scăpa de grăsimea excesivă este practicarea aceloraşi exerciţii de tip cardio la nesfârşit. Însă, dacă din programul tău de slăbit fac parte doar aceste exerciţii, în curând corpul tău se va obişnui cu ele şi va arde din ce în ce mai puţină grăsime. În plus, trecând prin aceeaşi rutină zi de zi poate de fapt să-ţi slăbească anumiţi muşchi şi să te accidentezi. Integrează în rutina ta săptămânală antrenamente care implică toţi muşchii corpului cu foarte scurte pauze între repetări, astfel încât, ritmul cardiac se menţine la cote ridicate. Aşa vei arde mult mai multe grăsimi fără a te epuiza fizic. În plus, adăugând exerciţii care pun accent pe rezistenţă masa musculară se va mări, şi tu vei scăpa de mult mai multe grăsimi, chiar şi când te odihneşti.

Consumi doar apă îmbuteliată

Probabil consideri că dacă consumi doar apă îmbuteliată, organismul tău nu va trebui să lupte împotriva anumitor impurităţi conţinute în apă de la robinet. Însă această alegere, nu-i mereu cea mai fericită. Apa îmbuteliată nu conţine fluor şi din ce în ce mai mulţi adulţi se confruntă cu un deficit de fluor, ceea ce duce la o accentuare a problemelor dentare. Mai bine folosiţi un purificator pentru apa de la robinet.

Curăţarea cu produse dezinfectante

În vreme ce menţinerea curăţeniei pare cea mai bună modalitatea de a avea o viaţă sănătoasă, produsele antibacteriene şi dezinfectante pot avea efectul contrar. Mai mult, nu există nici o dovadă care să susţină faptul că aceste produse sunt superioare celor normale folosite la curăţenia casnică. În plus, multe dintre produsele de aceest tip nu au trecute toate substanţele încorporate astfel încât nici nu ştii de fapt ce cumperi. Tocmai de aceea folosiţi produse de curăţat care au în compoziţie oţet şi apă.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.