LIFESTYLE 18 iunie 2015

Veste bună pentru amatorii de ciocolată: Câtă trebuie să mânânci zilnic şi de ce boli te fereşte

de Covasna Media | 301 vizualizări

Uită tot ce ai auzit până acum despre faptul că ciocolată nu este bună pentru sănătate, pentru că o echipă de cercetători britanici a descoperit de ce boli te poate feri aceasta.

Cercetătorii au descoperit că 100 de grame de ciocolată consumată zilnic te fereşte de boli de inimă şi accident vascular cerebral, arată IB Times.

Studiul oamenilor de ştiinţă a fost realizat pe 21.000 de adulţi din Anglia şi a durat 12 ani. În acest timp, 14% dintre participanţi au suferit de o boală de inimă său accident vascular cerebral.

Nivelurile ridicate de consum de ciocolată au fost fost asociate cu subiecţii mai tineri şi cei cu greutate mai mică.

De asemenea, cei care mâncau acest aliment prezentau un nivel mai mare de energie şi urmau diete cu mai multe grăsimi şi carbohidraţi, dar cu mai puţine proteine şi alcool.

Studiul a demonstrat că persoanele care consumau ciocolată prezentau un risc mai mic cu 23% de a face accident vascular cerebral, respectiv un risc mai mic cu 11% de a dezvolta o boală de inimă.

De asemenea, riscul de a muri din cauza unei boli de inimă era mai mic cu 9%, rezultat obţinut şi după luarea în considerare a dietei.

(ziare.com)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.