LIFESTYLE 27 aprilie 2022

Vara operelor rock în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1014 vizualizări

Autoritățile din județul Covasna au anunțat marți că în vara aceasta covăsnenii vor avea parte de mai multe spectacole speciale. Producția locală „István, a király” revine la Sepsi Arena, în perioada 20-24 august, cu cinci reprezentații, iar în iunie Teatrul Național Ecvestru din Ungaria va prezenta la Galopiada Secuiască opera folk-rock „Sfântul Ladislau – Regele Cavaler”. 

În cazul evenimentului din iunie, la „Sfântul Ladislau - Regele Cavaler”, accesul este liber. Spectacolul va avea loc la Dealul Pivnițele Mari, unde este organizată și Galopiada Secuiască. Vineri, 17 iunie, cei interesați vor putea să vadă repetiția generală. În funcție de vreme, dacă va ploua sau nu, evenimentul principal va avea loc fie în 18, fie în 19 iunie. Interesant este că la spectacol vor lua parte 20 de cai și 60 de actori. 

Pentru „István, a király” biletele vor costa între 40 și 80 de lei. Spectacolul este special pentru că din distribuție și organizare fac parte 405 persoane, toate originare din județele Covasna, Harghita și Mureș. Opera rock despre viața Sfântului Ștefan, prezentată prin vocile artiștilor locali, a fost lansată anul trecut. Atunci au avut loc șase spectacole, la care au luat parte peste 15.000 de persoane. 

Coordonatorii evenimentelor spun că, deși evenimentele vor fi în limba maghiară, și publicul român se va putea bucura de spectacol, fiind vorba despre o lume a muzicii și dansului. 

Evenimentele sunt finanțate de Primăria Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna. Reprezentanții instituțiilor au spus marți, într-o conferință de presă, la care au luat parte și primarul Antal Árpád și președintele CJ Tamás Sándor, că detalii privind bugetele vor fi făcute publice în perioada următoare. 

Autoritățile afirmă că evenimentele sunt importante și datorită potențialului de dezvoltare a ofertei turistice din județ. 

Sursa foto: Facebook/ Antal Árpád

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.