LIFESTYLE 26 ianuarie 2016

Utilizări neobișnuite ale congelatorului

de Covasna Media | 562 vizualizări

Congelatorul este foarte util, dar te-ai gândit vreodată că îl poți folosi și la altceva decât la înghețarea ali­mentelor? Vezi cele mai neobișnuite utilizări ale acestui aparat electrocasnic.

Îți face ciorapii rezistenți

Nu este nimic mai rău decât să ți se rupă ciorapii înaintea unei întâlniri importante. Poți prelungi viața acestor accesorii ținându-le în congelator. Pur și simplu udă-i, stoarce-i bine, pune-i într-o pungă și lasă-i în congelator pentru 12 ore. După ce se usucă la temperatura camerei, sunt numai buni de purtat.

Te ajută să îți lărgești pantofii

Dacă pantofii tăi preferați încep să te strângă, nu este cazul să îi dai. Umple o pungă cu apă, leag-o bine, pune-o în pantof și adaugă totul la congelator peste noapte. Repetă procesul până când încălțămintea ajunge la dimensiunea necesară.

Îți păstrează rujurile proaspete

Rujurile se păstrează mai bine la rece, așa că locul potrivit pentru aceste cosmetice este congelatorul. Lasă-le să stea acolo mai ales pe cele în culori stridente, pe care le porți la ocazii speciale. Le scoți cu o seară înainte de eveniment și le prelungești speranța de viață.

Te ajută să ai creioane perfecte

Înainte să îți ascuți dermatograful, lasă-l în congelator pentru 10-15 minute. Vei obține un vârf perfect, care nu se va rupe și te va ajuta să îți trasezi linii perfecte!

Îți salvează mâncarea arsă

Când ți se arde mâncarea, nu trebuie să o arunci, pentru că poți încerca să o salvezi. Pune-o într-o pungă și lasă-o în congelator pentru câteva minute. Dacă te miști repede, nici nu se va simți gustul de ars!

Îți repară laptop-ul

Dacă hard-ul laptop-ului s-a stricat, poți încerca să îl readuci la viață lăsându-l câteva ore în congelator. Trebuie, însă, să fii foarte atentă, ca să nu îți pierzi toate datele de pe el. Scoate-l din calculator, pune-l într-o pungă specială pentru congelator (nu cumpăra o pungă ieftină), pune totul într-o altă pungă, apoi lasă hard-ul în congelator pentru cel puțin 12 ore. În momentul în care s-a răcit foarte bine, poți începe să scoți datele de pe el, potrivit dzone.com. Trebuie, însă, să știi că aceasta este doar o soluție temporară, iar la un moment dat, piesa se va strica din nou.

Îți salvează cărțile distruse de apă

Dacă ai scăpat o cană de apă pe cartea ta preferată, pune-o repede într-o pungă și las-o la congelator pentru 2 săptămâni.

(unica.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.