LIFESTYLE 24 septembrie 2014

Un nou studiu contrazice vechile sfaturi despre dietă: Untul și smântâna, benefice pentru sănătate

de Covasna Media | 306 vizualizări

Cu toate că medicii recomandă limitarea consumului de produse lactate integrale, un studiu recent arată că acestea aduc şi beneficii sănătăţii.

Consumul de lactate integrale poate preveni diabetul zaharat de tip 2, informează La Montagne, citând o cercetare a oamenilor de ştiinţă suedezi de la Universitatea din Lund, Malmö.

Astfel, persoanele care mănâncă frecvent lactate cu un conţinut ridicat de grăsime îşi reduc cu 23% probabilitatea de a face diabet zaharat de tip 2.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au monitorizat 26.930 de persoane cu vârsta cuprinsă între 45 şi 74 de ani, pe o perioadă de 14 ani.

Au fost analizate obiceiurile alimentare ale voluntarilor, ţinându-se cont şi de alţi factori de risc, precum indicele de masă corporală (IMC), activitatea fizi­că şi fumatul.

Consumul zilnic de cel puţin 30 ml de smântână a fost asociat cu o reducere cu 15% a riscurilor de a face diabet, iar cel de lapte integral (180 ml) a ajutat la scăderea cu 20% a probabilităţii de îmbolnăvire.

Studiul contrazice recomandările medicilor, potrivit cărora consumul de grăsimi saturate trebuie limitat, din cauza riscului de creştere a colesterolului „rău” şi, implicit, de producere a infarctului şi a accidentului vascular cerebral.

(ziare.com)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.