LIFESTYLE 21 iunie 2015

Un nou record la cea mai mare pizza din lume

de Agerpres | 468 vizualizări

O pizza cu o lungime de peste un kilometru și jumătate și o greutate de aproximativ cinci tone a stabilit un nou record mondial, au anunțat sâmbătă susținătorii acestei inițiative care doresc ca acest preparat emblematic al Italiei să fie recunoscut drept patrimoniu mondial, relatează DPA.

Pizza a măsurat 1.595,45 de metri în lungime, depășind recordul anterior înscris în Guiness Book of Records, stabilit de Spania, cu o pizza de 1.141,5 metri.

Această nouă pizza cea mai mare din lume a fost pregătită la Milano, în cadrul Expoziției Universale, de reprezentanții Coldiretti, un grup de fermieri care militează ca acest preparat să fie inclus pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității de către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

Toppingul pentru această pizza — roșii, mozzarella și busuioc — a fost ales pentru a marca 126 de ani de la crearea Pizzei Margherita.

Cea mai cunoscută pizza din Italia a fost creată în iunie 1889 de către bucătarul Raffaele Esposito de la pizzeria Brandi din Napoli în onoarea reginei Margherita a Italiei, potrivit Coldiretti.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.