LIFESTYLE 5 decembrie 2018

Un nou premiu în palmaresul maestrului dronelor, Szabi Ignácz

de Iulia Drăghici - Taraș | 802 vizualizări

Concursul cu tema „Toamna în țara ta” i-a adus locul II mondial

Peisajele uimitoare din zona județului Covasna puse la un loc cu talentul și munca neobosită i-au adus maestrului dronelor, Szabi Ignácz din Târgu Secuiesc, o nouă distincție internațională. Acesta a obținut locul II la concursul cu tema „Toamna în țara ta”, organizat de producătorul chinez de drone, DJI.

Concurenți din toate colțurile lumii au avut de creat câte un articol tip tutorial, care să conțină atât text, cât și fotografii și videoclipuri care să ilustreze toamna în țara de unde provin, dar totodată să explice și tehnica de lucru celor interesați de domeniul dronelor. Szabi Ignácz a publicat un material cu imagini din județul Covasna, din extravilanul localităților Ghelința, Brețcu și Covasna.

Locul II îi aduce astfel covăsneanului un cupon de 800 de dolari, plus 50 de dolari credit.  

Îmi face mare bucurie faptul că munca mea este apreciată în continuare. Bineînțeles, și premiul mă ajută pentru că îmi voi achiziționa produsele pe care mi le doresc”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Szabi Ignácz.

Concursul s-a derulat în perioada 8 octombrie – 8 noiembrie a.c. pe site-ul https://forum.dji.com, iar câștigătorii au fost anunțați în urmă cu o săptămână.

În fiecare an din 2015 încoace, covăsneanul Szabi Ignácz și-a adăugat în palmares cel puțin câte o distincție mondială.  Astfel, în cei trei ani de când a început să cunoască și să utilizeze drona, tânărul din Târgu Secuiesc a reușit să se numere printre cei mai buni piloți de drone din lume cu încă trei ocazii.  

Prima distincție internațională a fost câștigată în 2015. Atunci, covăsneanul a obținut premiul I la un concurs organizat pe portalul SkyPixel, care i-a adus o dronă în valoare de 3.000 de euro. Un an mai târziu, Ignácz a ieșit în evidență în cadrul unui concurs organizat de celebra revistă National Geographic.

Concursul Internaţional de Fotografii realizate cu Drone (International Drone Photography Contest) l-a desemnat pe covăsneanul Szabi Ignácz câştigător al locului II la categoria Natură/Viaţă sălbatică. Premiul i-a adus acestuia nu doar echipamente în valoare de 630 de euro, ci şi publicarea fotografiei în revista National Geographic din Franţa, dar şi pe site-ul publicaţiei de prestigiu.

De asemenea, în octombrie 2017, tânărul pilot de drone din Târgu Secuiesc a câștigat din nou locul I în cadrul unui concurs internațional adresat exclusiv profesioniștilor în domeniu, respectiv la competiția „Reshaping the World - DJI Affiliate Marketing Contest” (Concurs de marketing - Remodelarea lumii” - n.red.).

Nu în ultimul rând, în august a.c., covăsneanul a obținut premiul 1 la concursul internațional de fotografie aeriană și ghid, „Now, it’s Epic”, organizat tot de compania chineză de drone, DJI.

Cei interesați de munca fotografului, trebuie să știe că pozele sale pot fi cumpărate, în ramă de mărime 50x70cm. Comenzile pot fi plasate prin intermediul Facebook, pe DroneMob - Filmari/Fotografii aeriene profesionale.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.