LIFESTYLE 11 noiembrie 2015

Un medicament aflat deja pe piaţă, efecte nesperate în prevenirea orbirii

de Covasna Media | 313 vizualizări

Oamenii de ştiinţă au descoperit cu surprindere că un medicament care se află deja pe piaţă, folosit în boli precum Parkinson, poate întârzia şi chiar preveni orbirea cauzată de degenerescenţa maculară ce apare în cazul vârstnicilor.

Studiul care a ajuns la această concluzie, publicat în American Journal of Medicine, a fost realizat pe un lot de 37.000 de pacienţi vârstnici de la Clinica Marshfield din Wisconsin, relatează Medical Daily, citat de ziare.com.

Medicii au observat că pacienţii cărora li se administrase medicamentul L-DOPA, pentru Parkinson sau alte boli, au fost mai protejaţi de degenerescenţa maculară (ce duce la orbire) decât cei care urmaseră alte tratamente. Chiar şi atunci când degenerescenţa maculară s-a instalat, nu s-a ajuns la cel mai grav stadiu al afecţiunii, orbirea.

Concluzia a fost apoi certificată, după analizarea altor 87 de mi­lioane de dosare medicale.

O astfel de descoperire dă speranţe în cazul a milioane de oameni din întreaga lume. Vârsta medie la care debutează, de obicei, degenerescenţa maculară este de 71 de ani, în timp ce Parkinsonul se instalează, în medie, la 67 de ani.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.