LIFESTYLE 23 august 2021

Trupa „Iarba fiarelor” concertează la Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 607 vizualizări

Casa Orășenească de Cultură din orașul Covasna va găzdui vineri, 27 august, începând cu ora 18:30, concertul trupei „Iarba fiarelor” din Transilvania. Accesul la evenimentul formației care prin piesele sale îmbină sunetului acustic cu graiul transilvănean se face pe bază de bilet, care costă 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru elevi și studenți. 

Programul include piese de pe primul album al trupei, „DESCULȚ”, dar și piese noi care se vor auzi în premieră la Casa Orășenească de Cultură Covasna, informează organizatorii. 

În iunie 2020 iarba Fiarelor a lansat primul album de studio. Compus din 12 piese, albumul „Desculț” tratează într-o aură proprie diferitele genuri arhaice românești: doina, cântecul de haiducie și cel războinic, cântecul fecioresc, cel de joc, de dor și balada populară. Primul material discografic al formației include single-ul „Domnișor”, lansat în noiembrie 2019, doina de stâmpărare pe ritmuri tribale și jungle „Încetuc’ cu treabă bună (Ioane)” și o mantră românească cu hăulituri în aer străvechi”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției Observatorul de Covasna. 

Trupa iarba Fiarelor s-a lansat în 15 iunie 2018, la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. „Prin fuziunea sunetului acustic cu graiul transilvănean, Iarba fiarelor actualizează temele și motivele muzicale folclorice omniprezente în interiorul arcului carpatic. Trupa folosește în mod neconvențional chitara, bass-ul și tobele, instrumente care îmbină acorduri tradiționale și elementele de percuție cu sunete din lumea înconjurătoare pentru a reda atmosfera fiecărei compoziții muzicale”, mai transmit organizatorii. 

Biletele se pot cumpăra de la Casa Orășenească de Cultură Covasna, înaintea concertului. (Covasna, str.1 Decembrie 1918, nr.1.) 

Rezervări locuri, înscriere grupuri organizate: 0267-340394, 076-267-4516.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului:  https://www.facebook.com/events/551958646001693

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.