LIFESTYLE 10 martie 2015

Trucuri simple care te scapă de sughiț

de Covasna Media | 470 vizualizări

Sughiţul reprezintă înghiţirea involuntară de aer care provoacă un zgomot necontrolat la fiecare respiraţie. El este cauzat de spasmele repetate ale muşchiului diafragm, cel care separă abdomenul de torace.

Cu toate că sughiţul poate fi de multe ori deranjant sau chiar stânjenitor, el nu trebuie să vă îngrijoreze. În mod normal, o repriză de su­ghiţ durează maxim 20 de minute, doar în cazuri foarte rare această problemă poate deveni serioasă. Iată cum putem scăpa de sughiț, potrivit clicksanatate.ro:

Consumați ceva dulce - Ia o jumătate de linguriță de zahăr și ține-o sub limbă timp de 10 secunde.

Oțetul de mere - Puneți câteva picături de oțet de mere peste o linguriță de zahăr brun și consumați imediat.

Unt de arahide - Consumul unei lingurițe de unt de arahide este un remediu clasic împotriva sughițului.

Sos iute - Consumați o linguriță de ketchup iute pentru a distrage atenția corpului de la sughiț. În acest fel, el se va concentra pe senzația de iuțime, iar sughițul va dispărea.

Miere - Dizolvați o linguriță de miere în apă călduță și beți amestecul - mierea va ajuta la calmarea căilor respiratorii.

Respirați în pungă - O alternativă la prima metodă este să puneţi o pungă de hârtie în dreptul nasului şi gurii şi să respiraţi în ea de mai multe ori. Această metodă are menirea de a normaliza respiraţia şi de a calma mucoasa tractului bronho-pulmonar.

Semințe de mărar - Mestecați pe îndelete o linguriță de semințe de mărar - înghițirea semințelor va stimula nervul vag să oprească su­ghițul. Puteți consuma semințele de mărar și sub formă de infuzie.

Trucul șervețelului de hârtie - Ia un pahar cu apă și acoperă-l cu un șervețel de hârtie. Ține șervețelul strâns etanș peste gura paharului și bea prin el. Nu trebuie să-ți ții respirația.

Chimen - Un remediu simplu şi foarte eficient contra sughiţului este să înghiţiţi o linguriţă de chimen, cu puţină apă, fără a mesteca planta. Veţi fi uimiţi, dar tratamentul dă rezultate foarte rapide.

Lămâie - Zeama de lămâie se folosește pentru oprirea sughițurilor, mai ales în cazul copiilor. Se recomandă administrarea unei lingurițe de suc de lămâie.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.