LIFESTYLE 6 august 2015

Trucuri inedite pentru a adormi rapid - de la baloane de săpun la hipnoză

de Covasna Media | 429 vizualizări

Un trup sănătos este strâns legat de un somn sănătos, iar atunci când acesta lipseşte lucrurile se complică foarte mult. MSN publică câteva sfaturi şi trucuri oferite de medici şi alţi specialişti care te pot ajuta să adormi mai repede.

Baloane de săpun

Oricât de ridicol sau copilăresc ar suna, să faci baloane dintr-un lichid din apă şi săpun ajută foarte mult să adormi mai repede, susţine Rachel Marie E. Salas, profesor de neurologie la Universitatea de Medicină Johns Hopkins. Aceasta explică că acţiunea este ca un exerciţiu de respiraţie, care ajută corpul şi mintea. Mai mult, din moment ce este o acţiune distractivă, o să reuşeşti să nu te mai gândeşti la altceva.

Concentrează-te pe respiraţie

Dacă varianta cu baloanele de săpun nu îţi surâde, atunci alege o poziţie confortabilă, închide ochii şi numără expiraţiile şi inspiraţiile între trei şi 15 minute. Câţiva cercetători din Nepal au descoperit că acest exerciţiu făcut timp de câteva minute poate să scadă tensiunea arterială, scade ritmul cardiac şi reduce anxietatea, ajutându-te să adormi.

Citeşte

Se spune că patul este făcut pentru dormit şi sex, dar nu este chiar aşa, pentru că îţi poţi relaxa mintea citind o carte bună, spune Janet K. Kennedy, psiholog clinician din New York.

Hipnoză

Încearcă să te hipnotizezi singur. Nu te speria, pentru că, de fapt, înseamnă să îţi închipui că realizezi o activitate plăcută şi care îţi ajută corpul să se relaxeze. „Vizualizarea reduce anxietatea şi permite mecanismului de adormit din creier să înceapă să lucreze”, spune doctorul W. Christopher Winter.

Nu te uita la ceas

Din momentul în care ai închis lumina nu verifica ceasul chiar dacă te trezeşti în timpul nopţii să mergi la baie sau nici măcar nu ai reuşit să adormi. Dacă o să o faci, o să începi să te gândeşti la cât de mult sau puţin ai dormit sau cât timp mai ai până trebuie să te ridici din pat.

(ziare.com)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.