LIFESTYLE 4 septembrie 2014

Trei lucruri personale pe care trebuie să le cureţi des

de Covasna Media | 361 vizualizări

Chiar şi cei mai conştiincioşi oameni în ceea ce priveşte igiena şi curăţenia uită de ele. Cureţi zilnic vasul toaletei, lavoarul, chiuveta, masa de bucătărie, coşul de gunoi etc. Dar cât de des cureţi următoarele trei obiecte?

1. Telecomanda

Germenii găsesc cu uşurin­ţă ascunzători în obiecte pe care nu le poţi curăţa foarte uşor. Iar un astfel de loc este telecomanda. Toată lumea din casă o atinge, chiar şi musafirii şi animalele de casă. Eşti sigur, însă, că toţi au fost curaţi când au pus mâinile pe ea? Cu siguranţă şi tu ai butonat într-un moment când aveai grăsime pe degete.

Cum să cureţi telecomanda? Înmoaie o cârpă în detergent de vase, stoarce bine şi şterge telecomanda uşor. Repetă procedeul în fiecare săptămână.

2. Telefonul

Pe mâinile tale pot fi bacterii zi de zi pentru că atingi diverse suprafeţe. De fiecare dată când atingi telefonul, bacteriie se „transferă”. Apoi duci telefonul la ureche. Unii oameni merg cu telefonul la toaletă, iar când trag apa se pot împrăştia pe telefon particule de materii fecale. Purtate în buzunar sau în genţi, telefoanele stau la căldură, mediu propi­ce pentru bacterii să se înmulţească.

Cum cureţi telefonul? Opreşte-l şi şterge-l cu un dezinfectant special, destinat telefoanelor. Repetă procedeul săptămânal.

3. Poşeta

Poşeta unei doamne poate fi mai contaminată decât vasul toaletei. Nu mai puţin de 10.000 de bacterii pot fi adăpostite în geanta unei femei, în special pe fundul poşetei. Unde îţi pui poşeta când mergi la toaletă sau restaurant? Dacă răspunsul este „pe jos”, află că bacteria E.Coli este una dintre cele mai peri­culoase pe care le poate purta poşeta ta.

Cum cureţi po­şeta? Spal-o zilnic cu o cârpă moale. Nu ţine niciodată poşeta pe jos.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.