LIFESTYLE 30 septembrie 2014

Topul celor mai proaste sfaturi pentru slăbit

de Covasna Media | 449 vizualizări

O cură de slăbire te ajută să arăţi mai bine, cât şi să-ţi menţii starea de sănătate. Asta dacă respectă principii sănătoase. Pentru că atunci când ţinem diete ne întâlnim cu fel şi fel de sfaturi, nutriţioniştii atrag atenţia că unele sunt de-a dreptul periculoase. Iată o listă prezentată de acasa.ro:

Toate grăsimile trebuie eliminate!

Grăsimile din chips-uri, prăjituri sau slănină, spre exemplu, cresc colesterolul şi riscul apariţiei anumitor boli. Dar grăsimile bune, precum cele din nuci, avocado, somon, protejează inima şi îţi impulsionează starea generală de sănătate.

Fără gustări între mese!

Consumul unei cantităţi mici de alimente între mesele principale este o modalitate foarte bună de a reduce foamea. Şi aici e important ce anume mănânci. Gustările inteligente, cum ar fi nucile sau iaurtul cu fructe vor menţine nivelul de energie ridicat pe tot parcursul zilei.

Numără caloriile!

Trebuie să ştii că nu toate caloriile sunt la fel. Adică, 50 de calorii dintr-un măr vor provoca în organism o reacţie diferită faţă de 50 de calorii dintr-o prăjitură. Totul ţine de nivelul de nutrienţi pe care alimentul ţi le oferă. Aşadar, poţi acumula mai multe calorii din spanac, spre exemplu, dar renunţă la cele rezultate din alimentele procesate.

Renunţă la carbohidraţi!

Este adevărat că un consum excesiv de carbohidraţi rafinaţi, cum ar fi pâinea albă sau orezul alb, poate duce la creşterea în greutate, spun nutriţioniştii. Însă carbohidraţii sănătoşi, precum cei din cereale integrale, sunt asociaţi, potrivit studiilor, cu o starea generală de sănătate mai bună.

Consumă multe proteine!

Din păcate, consumul exagerat de proteine nu este cheia pentru o pierdere sănătoasă în greutate. Şi asta întrucât organis­mul are nevoie de trei macronutrienţi: proteine, glucide şi grăsimi, susţin specialiştii. Dacă te concentrezi pe proteine, îţi vei priva organismul de fibre şi alţi antioxidanţi care se gă­sesc în carbohidraţi.

Înlocuieşte zahărul cu zaharina!

Cei care cred că, dacă beau răcoritoare dietetice, nu iau în greutate se înşală! Studii recente au descoperit chiar o legătură strânsă între cele două. Cu cât bei mai mult suc dietetic, cu atât papilele tale gustative vor simţi în continuare nevoia de dulce şi vei fi mult mai expus tentaţiei de a mânca o prăjitură sau o ciocolată.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.