LIFESTYLE 6 decembrie 2022

„The taste of no waste” – workshop effAct de gătit fără risipă

de Daniela Luca | 746 vizualizări

Participarea este gratuită, dar cei care doresc să ia parte la eveniment trebuie să se înscrie

Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe a lansat o nouă provocare în cadrul proiectului effAct. Luna aceasta, în centrul atenției este risipa alimentară, iar cei care vor să afle cum pot contribui la combaterea acesteia pot participa la un eveniment în care organizatorii îi vor învăța pe cei prezenți să pună la punct un meniu bine gândit, din care să rezulte cât mai puține resturi. Workshop-ul va avea loc joi, pe 8 decembrie, de la ora 17:00, în bucătăria Liceului Economic „Berde Áron”, iar locurile sunt limitate. 

La evenimentul de joi, mărul și morcovul vor fi în rolul principal, anunță organizatorii. 

„Vă invităm să gătim împreună! În decembrie, programul effAct a pus în centrul atenției risipa de alimente. În acest spirit, vom găti cu ingrediente locale și deșeuri minime la evenimentul nostru „The taste of no waste”. În bucătăria Liceului Economic „Berde Áron”, puteți încerca cum se alcătuiește un meniu bine gândit și fără risipă. De asemenea, ne procurăm ingredientele în așa fel încât să minimizăm impactul asupra mediului: morcovii, sfecla, țelina, ceapa, merele, ouăle, mierea și ierburile aromatice vor fi cumpărate de la piață. Zahărul, untul, smântâna, condimentele și uleiul de la magazine locale, în ambalaje de sticlă sau de hârtie sau măsurate în propriile recipiente”, se arată în descrierea evenimentului. 

Şefa Biroului pentru Tineret, Ferencz Júlia, ne-a spus că sunt disponibile 20 de locuri, iar jumătate dintre acestea sunt deja ocupate. Ea a precizat că participanții nu trebuie să aducă nimic, în afară de curiozitate și de un cuțit bun. 

„Noi o să punem la dispoziție ingredientele, pentru că este important să le cumpărăm cu cât mai puține ambalaje și pentru că noi am gândit un meniu specific, care nu lasă prea multă risipă”, a adăugat Ferencz Júlia.

Participarea la eveniment este gratuită, dar este necesar ca cei care doresc să vină să se înscrie din timp. Link-ul se găsește pe pagina de Facebook a evenimentului – „The taste of no waste” – sau pe pagina Biroului pentru Tineret din Sfântu Gheorghe.

„Maestrul instructor Muntean Szende Éva și Bagoly Melinda, fondatoarea Wunderevents, ne vor fi alături să ne ghideze. Meniul este creat de Bagoly Melinda și Ferencz Júlia, bucătari pasionați, care vor să introducă consumul conștient în viața de zi cu zi”, mai transmit organizatorii. 

În luna decembrie, programul effAct al Biroului pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe și-a propus să analizeze modul în care mici schimbări pot face diferența în ceea ce privește risipa de alimente. Locuitorii orașului sunt provocați să reducă la minimum deșeurile alimentare timp de o lună și să consume numai produse cultivate la nivel local. 

Programul effAct a fost lansat în luna septembrie, iar prin intermediul acestuia locuitorii municipiului sunt încurajaţi şi sprijiniţi să adopte obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător. Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană, reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşina şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, iar cea de-a treia, de luna trecută, a avut ca scop stoparea cumpărării de haine în exces. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.