LIFESTYLE 2 iulie 2014

Super-alimentele lunii iulie pe care nu ai voie să le ratezi

de Covasna Media | 333 vizualizări

Nu există o lună mai bună pentru a mânca fructe de sezon decât iulie. Cele mai dulci fructe pe care le poate produce natura sunt acum puse la dispoziţia oamenilor precum şi legumele proaspete care îi ajută să se răcorească în zilele caniculare de vară.

Iată care sunt super-alimentele lunii iulie pe care ar trebui să le încorporezi în dieta ta:

1. Piersicile

Piersica este o sursă excelentă de fibre, vitamina A şi potasiu, ceea ce ajută la echilibrarea fluidelor din corpul uman în zilele fierbinţi de vară. Totodată, aceste fructe conţin şi vitamina A ceea ce ajută nu doar la întărirea sistemului imunitar, dar ajută şi la lupta împotriva ridurilor, susţine dieticianul Angela Ginn.

2. Nectarinele

La fel precum piersicile (cea mai mare diferenţă între ele este lipsa pufului), nectarinele sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina A şi potasiu dar şi de vitamina C. În plus, ambele fructe au un conţinut scăzut în calorii.

3. Roşiile

O cană de roşii mărunţite conţine mai mult de o treime din cantitatea de vitamina C şi vitamina A recomandate zilnic. De asemenea, roşiile sunt bogate în vitaminele B6, E şi K, acid folic, fibre şi potasiu. Totodată, aceste legume sunt cunoscute pentru puternicul antioxidant pe care îl conţin, licopenul, despre care se ştie că lupta împotriva unor forme de cancer şi că îmbunătăţeşte sănătatea sistemului cardiovascular şi protejează împotriva dezvoltării cheagurilor de sânge.

4. Porumbul

Porumbul conţine o mulţime de fibre dar şi multă apă. În plus, un porumb mediu îţi oferă 10% din doză zilnică recomandată de vitamina C.

5. Căpşunele

Aceste fructe conţin mai multă vitamina C decât portocalele, plus acid folic, potasiu şi fibre. În plus, căpşunele par că încetinesc declinul cognitiv şi protejează împotriva problemelor la inimă graţie nutrienţilor anti-inflamatori pe care îi conţin.

6. Pepenele

Este un fruct care te ajută să rămâi hidratat pe măsură ce temperaturile cresc. De fapt, pepenele conţine 92% apă, ceea ce înseamnă şi că are foarte puţine calorii. În acelaşi timp, pepenele este o sursă bună de vitamina A şi vitamina C şi conţine şi licopen şi beta caroten.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.