LIFESTYLE 8 septembrie 2015

Stresul provocat de job, la fel de grav ca fumatul pasiv

de Covasna Media | 492 vizualizări

Mulţi ne confruntăm cu stresul la locul de muncă, dar nu ştim cât de dăunător este pentru sănătate acest factor.

Potrivit unui nou studiu, realizat de oamenii de ştiinţă de la Harvard Business School şi de la Universitatea Stanford, stresul de la job dăunează sănătăţii la fel de mult ca fumatul pasiv, arată Medical News Today, citat de ziare.com.

O cercetare de la începutul anului a arătat că stresul poate provoca boli de inimă, diabet şi chiar Alzheimer şi că principala cauză a acestei afecţiuni, în America, o reprezintă banii şi apoi locul de muncă.

În cadrul studiului recent, la care a participat şi Joel Goh, de la Harvard Business School, au fost analizate mai atent cauzele stresului de la locul de muncă.

Pentru această cercetare, specialiştii au efectuat o analiză complexă a 228 de studii cu privire la cauzele stresului legat de job, printre care nesiguranţa locului de muncă, conficte familie-slujba, cerinţele ridicate şi programul lung de lucru.

Astfel, oamenii care au foarte multe sarcini la birou prezintă un risc mărit cu 50% de a fi diagnosticaţi cu una dintre afecţiunile de mai sus decât cei care nu au această problemă. Procentul este de 50% pentru cei care se confruntă cu nesiguranţa locului de muncă. Cei care au program prelungit prezintă un risc de mortalitate mai mare cu 20% faţă de cei care nu au cu această problemă.

La sfârşit, oamenii de ştiinţă au comparat aceste efecte asupra sănătăţii cu cele ale fumatului pasiv şi au ajuns la concluzia că sunt similare.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.