Soluţii simple ca să învingi senzaţia de foame
Senzaţia de foame este o reacţie de răspuns la nivelul de glucoză din sânge, dar este şi o reacţie la stres şi tensiune nervoasă. În plus, dacă vrei să scapi de câteva kilograme şi respecţi o dietă, cel mai mare inamic este tot senzaţia de foame, care generează o neplăcută stare de disconfort fizic şi psihic.
Iată care sunt cele mai bune soluţii care înving senzaţia de foame şi te scapă de tensiune:
Adăugă o jumătate de avocado la masa de prânz şi, eventual, la cină. Pe lângă faptul că este sănătos şi foarte gustos avocado conţine grăsimi sănătoase nesaturate care îţi dau o foarte plăcută senzaţie de saţietate pe termen lung. Un studiu recent a constatat că persoanele supraponderale care au adăugat jumătate de avocado la mesele principale au mâncat mai puţin şi au slăbit mai repede, scrie shine.yahoo.com.
Mestecă gumă. Guma de mestecat te poate ajuta să învingi senzaţia de foame. Mai ales guma mentolată are acest efect. Este foarte util dacă mesteci guma în perioadele foarte stresante ale zilei. Este o cale simplă prin care poţi ţine sub control senzaţia de foame pe fond de stres.
Mănâncă carbohidraţi. De regulă toate dietele exclud carbohidraţii sau limitează drastic aportul lor. Dar carbohidraţii sunt cele mai săţioase componete alimentare. În plus aceştia dau satisfacţie atunci când sunt mâncaţi. Cheia este să alegi carbohidraţi din legume, fructe şi cereale integrale sau unii carbohidraţi din aşa numitele alimente „albe”, cum sunt cartofii şi orezul care conţin amidon rezistent. Esenţială este însă cantitatea. În plus aceştia pot fi consumaţi o dată pe zi, la una din mesele principale.
Mişcarea fizică. Există ideea preconcepută că mişcarea face foame. Până la un punct aşa este, dar este dovedit că oamenii care rămân activi şi fac mişcare consumă mai puţine alimente decât cei sedentari. Cauza este capacitatea mai bună a celor care fac mişcare de a gestiona şi de a controla stresul, unul din cei mai mari stimulatori ai senzaţiei de foame.
Bea alcool în timpul mesei. Alcoolul consumat între mese, sau înaintea mesei stimulează pofta de mâncare, dar combinat cu nutrienţi, oricare ar fi aceştia, au un efect contrar şi te ajută să mânaci mai puţin. Soluţia este să bei alcool în timpul mesei şi niciodată între mese.