LIFESTYLE 16 octombrie 2014

„Siropurile de tuse sunt ineficiente”. Medicii recomandă un remediu tradiţional

de Covasna Media | 333 vizualizări

Mai mulţi medici, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie avertizează că siropurile de tuse nu au efectul aşteptat. Bolnavii care cumpără aceste produse nu fac decât să piardă bani, inutil.

Industria siropurilor de tuse şi a altor produse care se vând fără reţetă se ridică anual la peste 3 miliarde de lire sterline. Cu toate acestea, pe site-ul NHS Choices experţii scriu că nu există dovezi clare care să ateste că aceste siropuri au efect, deşi unele ingrediente pot ameliora stările asociate cu tusea.

Potrivit acestora, cel mai bun remediu pentru o tuse obişnuită este un tratament care se poate face acasă şi care conţine miere şi lămâie.

În cazul în care tusea este provocată de un virus, ea nu poate fi oprită, ci va dispărea de la sine, după ce sistemul imunitar va reuşi să lupte cu virusul.

Un studiu realizat acum 2 ani a arătat că aceste siropuri de tuse nu au efectul declarat de producători. Produsele, care sunt aprobate pentru vânzare, nu pot vindeca tusea, ci doar să amelioreze unele simptome.

O tuse care persistă mai mult de 3 săptămâni, sau care este însoţită de senzaţia de sufocare sau de febră, ar trebui investigată de un medic.

Cum se prepară

Zeama de la 1/2 lămâie se amestecă cu 2-3 lingurițe de miere de albine. Prin combinaţia dintre miere şi lămâie vom obţine un sirop cu un puternic efect calmant, dezinfectant şi revigorant. Se consumă câte o linguriţă de sirop de lămâie de 3-4 ori pe zi sau după fiecare acces de tuse, o linguriţă înainte de culcare.

De preferat este să nu se mai consume nimic timp de 30 de minute după ce am luat siropul de lămâie.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.