LIFESTYLE 30 octombrie 2017

FOTO Și varza poate fi sursă de inspirație

de Covasna Media | 716 vizualizări

Duminică, sarmalele au atras în centru mulțimea

Față de tumultul zilei anterioare, când 70 de echipe cu câte 10 participanți au preparat cârnați în centrul orașului, duminica doar 12 echipe participante s-au aflat in cortul rezervat pentru festivalul verzei. Cu toate acestea voia bună a fost la fel prezentă, decorațiile meselor erau tot atât de incitante și participanții au gătit cu tot atâta zel mâncărurile pe bază de varză.

Majoritatea participanților au ales să gătească sarmale, doar două echipe au pășit pe altă cale: liceenii școlii Constantin Brâncuși din Sfântu Gheorghe au pus pe masă varză călită cu carne, iar tinerii organizației Junior Business Club au făcut o mâncare pe bază de tocană din carne de bovine, cu varză murată și multe condimente. Îndrăzneala lor a fost apreciată de membrii juriului: „Mai ales după ce ieri am gustat mulți cârnați, m-am așteptat ca azi să găsesc o mai mare varietate ale preparatelor din varză” a spus Mădălina Șanta, food-stylist și blogger culinar. „Ar putea să combine varza și cu alte legume, asta ține de imaginația fiecăruia.”

Participanții au surprins însă și cu preparate inovative, ca cel prezentat de Îngerii lui Jani, împreună cu Jani. Sarmalele lor au conținut arpacaș în loc de orez, gutui, slănină de mangalița, asezonate cu patru feluri de chimin, mărar și cimbru proaspăt, iar între ele au fost ascunși câte-un caltaboș și ciolan afumat. Femeile din Araci au pregătit sarmalele în mod tradițional, speciale prin umplutura lor, in care s-au regăsit ceapă prăjită cu puțină cremă gulaș și pastă de roșii. Fetele din clasa a VII-a, foste eleve ale învățătoarei Bedă Magdolna, au făcut sarmale al treilea an consecutiv după aceeași rețetă a bunicilor.

Și nu oricum! Pentru că la final s-au clasat pe locul I. Locul doi a revenit echipei Cserniped, pedagogii din Cernat, pe locul trei Îngerii păzitori (Őrangyalok), iar premiul special a fost obținut de Îngerii lui Jani (Jani angyalai).

Tünde Bodor

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.