LIFESTYLE 4 iunie 2018

Sfântu Gheorghe, din nou pe locul 1 la un concurs național de dans

de Iulia Drăghici - Taraș | 1621 vizualizări

Formația „Dancing Dolls” se pregătește de mondialul din Barcelona prin participarea la concursurile naționale de profil

Grupa de performanță „Dancing Dolls” a Cercului de dans modern de la Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe și a Asociației „Love to Dance” a participat în perioada 1 -3 iunie la concursul național  de formații „Bacău Dance Open”. Participarea le-a adus dansatoarelor covăsnene două locuri 1, atât la categoria dans tematic, dar și la categoria „Street Dance”.

„Pentru noi, concursurile acestea dinainte de mondialul din Barcelona sunt foarte importante pentru că înseamnă o pregătire în plus. Mai mult, putem să facem corecții și să aflăm cum văd alți specialiști dansurile noastre și astfel știm dacă trebuie să schimbăm ceva, dacă trebuie să mai lucrăm la anumiți pași. Copiii au fost la concurs alături de părinții lor, pentru că eu nu am avut cum să ajung din cauza unor probleme personale, însă aceștia mi-au spus că a fost un concurs foarte frumos, de nivel bun. Organizatorul concursului este o cunoștință de-a mea și după eveniment mi-a scris: «Te felicit pentru copiii ăștia minunați!»”, a declarat, pentru „Observatorul de Covasna”, profesoara de dans de la Palatul Copiilor, reprezentanta „Asociației „Love to Dance”, Molnár Enikő.

Trupa de performanță „Dancing Dolls” este formată din Bartha Csilla, Emilia Coman, Lorena Cojocaru-Vlad,  Gombos Andrea, Imreh Izabella, Imreh Zselyke, Koós Adrienn, Sylvester Henrietta și Mălina Urdă. 

La evenimentul de la Bacău au participat 63 de echipe din toată țara, pe mai multe categorii.

Săptămâna viitoare, păpușile dansatoare vor participa la un alt concurs național, la Botoșani.

„Timpul trece foarte repede și mai avem practic doar trei săptămâni de pregătire pentru că pornim la Barcelona. Ne pregătim foarte mult și abia așteptăm să mergem!”, a mai declarat Molnár Enikő.

În mai puțin de o lună, 46 de dansatori de la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe vor fi prezenți la Barcelona, pentru a lua parte la campionatul mondial de dans „Dance World Cup”, alături de alți 12.000 de participanți din aproape 50 de țări din lume. Prezența covăsnenilor la unul dintre cele mai importante evenimente de profil din industrie se bazează mult pe sprijinul financiar al comunității.

Tinerii dansatori și antrenoarea lor, profesoara de dans modern Molnár Enikő s-au calificat în martie la campionatul mondial Dance World Cup, care va avea loc în Barcelona, Spania, între 23 – 30 iunie, nu cu unul, nu cu două sau trei, ci cu cinci dansuri.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.