LIFESTYLE 23 iulie 2021

Sfântu Gheorghe devine săptămâna viitoare o capitală europeană a dansului contemporan

de Iulia Drăghici - Taraș | 1665 vizualizări

Înscrierile la CAMP_Reconnect sunt deschise până în 26 iulie 

Tabăra de vară de dans contemporan, care este totodată festival independent cu profil internațional, CAMP, revine în perioada 27 – 31 iulie a.c., la Sfântu Gheorghe. Înscrierile pentru cei interesați sunt deschise până în 26 iulie. Până acum sunt înscriși participanți din toată țara, dar și din Serbia, Republica Moldova și Bruxelles. 

Printre profesori se numără: Andor Rusu (DE), Dávid Dabóczi (HU), Attila Bordás (RO), Noémi Bezsán (RO), Blanka Macaveiu (RO), Arcadie Rusu (RO), György Kányádi (RO), Gabriel Scalschi (RO) și Aurel Asanache (RO). 

Evenimentul se adresează persoanelor de peste 16 ani și vine cu o gamă variată de activități, dedicate artiștilor care vor să se exprime prin mișcare sau să învețe mai multe despre tainele dansului contemporan. 

Astfel, din lista de activități se regăsesc: colaborări cu diferiți artiști, traineri și coregrafi internaționali de dans contemporan, fotografi profesioniști, directori de film, operatori, artiști video, artiști vizuali, peste 20 de ore de workshop-uri de mișcare, outdoor screening-uri cu cele mai noi filme de dans contemporan, flashmob-uri, live act-uri, conferințe, concerte și altele. 

„CAMP, Contemporary Artistic Movement Platform, este o tabără de vară de dans contemporan și festival independent cu profil internațional. Proiectul este o inițiativă unică atât în România, cât și în Europa Centrală. CAMP este o comunitate progresivă de dans și arte vizuale care se concentrează pe ateliere de mișcare, întâlniri între artiști și conexiuni interumane / networking. Evenimentul este deschis atât artiștilor, cât și iubitorilor de artă care pe durata unei săptămâni beneficiază de workshop-uri intensive de dans și de alte tipuri de activități culturale și sociale în cadrul CAMP FESTIVAL”, arată organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.  

Pentru ediția din acest an, CAMP pune la dispoziție 75 de locuri pentru participanți, iar aceștia vor fi împărțiți în trei grupe. 

Participarea presupune o taxă de participare, între 70 și 700 de lei. 

Până acum sunt înscriși participanți din București, Cluj, Craiova, Sibiu, Iași, Constanța, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea, Arad, Dej, Botoșani, Baia Mare, Sinaia, Brașov, Chișinău, dar Serbia și Bruxelles. 

CAMP a fost lansat în 2017 bazat pe un concept de Attila Bordás – coregraf, pedagog, regizor de teatru – director executiv si artistic CAMP. Scopul a fost de la început crearea unui cadru cultural profesional, sub forma unui festival ciclic care are loc în fiecare an în luna august la Sfântu Gheorghe.

Se mai pot înscrie doritori, mai ales în grupa de începători, care este concepută special pentru oricine din orice alt domeniu, adică pentru cei care nu au experiență profesională de dans și vor să încerce atelierele de mișcare cu traineri și coregrafi recunoscuți. În ciuda faptului că nu s-au înscris așa mulți din Sfântu Gheorghe cum mi-am imaginat, mai există câteva zile să ia decizia. E greu până se hotărăsc, dar după aceea vor fi recunoscători că și-au autodepășit preconcepțiile despre ei înșiși. 

Munca se desfășoară în grup, deci nimeni nu este atât de expus încât să aibă impresia că trebuie să demonstreze mai mult decât poate. Avem specialiști din Germania, Ungaria și din țară. Participanții deci se află pe mâini potrivite să experimenteze ceva unic și frumos”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, coordonatorul principal al evenimentului, Attila Bordás.

Amănunte despre evenimentul care va avea loc în 27 – 31 iulie sunt pe pagina de Facebook: https://fb.me/e/1yr7rWfb4

Sursă foto: Facebook/ poster realizat de Andrei Cozlac și Kais Massoud. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.