LIFESTYLE 20 noiembrie 2019

Scena Hip-Hop-ului internațional din America îi așteaptă pe covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 4044 vizualizări

Dansatorii de la Palatul Copiilor s-au calificat la un nou mondial 

Palmaresul dansatorilor de la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe și Asociația Love to Dance a mai primit un impuls, odată cu participarea, pe 17 noiembrie, la concursul Hip-Hop International la București, cu 36 de dansatori și 3 coreografii. Rezultatele foarte bune le-au adus covăsnenilor o nouă calificare mondială, de această dată chiar la „mama hip-hop-ului”, în America. 

Acest concurs este cel mai puternic concurs din România, unde miza este titlul de Campion Național și calificarea la Campionatul din America. Participăm deja a doua oară la acest concurs unde cele mai bune echipe din România se luptă pe scena mare. Înainte de prânz au avut loc semifinalele unde  dansatorii noștri au reușit să obțină punctele necesare pentru intrarea în marea finală. După masă târziu a avut loc finala concursului, unde copiii noștri au luptat cu o îndârjire supraomenească pentru a putea ajunge pe podium – la 23:15 noaptea. În finală, grupul Varsity a terminat pe locul 5 din 10 , iar grupul Adults pe locul 4 din 8. În final, Mega formația compusă din 36 de dansatori a terminat pe locul 2 – după formația care este Campioană Națională de 6 ani în această categorie, cu un minus de 0,023  puncte față de aceștia. Totodată cu acest loc 2 ne-am calificat și la Campionatul HHI din America. Suntem foarte mulțumiți și mândri de rezultatele noastre și suntem foarte fericiți că la acest concurs de nivel net superior am reușit această performanță.

Am pornit la 5 dimineață duminică și în cursul zilei am avut semifinala și seara – adică noaptea, finala concursului. Copiii au fost foarte puternici, după atâtea ore de oboseală și emoții au luptat cu puteri uriașe pentru a ajunge pe podium. Pentru mine acest lucru a dovedit cât de puternici și îndârjiți sunt, că nu au uitat cât de mult au muncit pentru acest concurs.

Anul trecut la categoria mega-formație am terminat pe locul 8, iar anul acesta aproape am reușit să obținem titlul de Campioni Naționali. Pentru mine acest lucru înseamnă cea mai mare satisfacție. Am luptat pentru îndeplinirea visurilor noastre”, ne-a declarat profesoara de dans, Molnár Enikő. 

Din echipa dansatorilor au făcut parte: Andreea-Victoria Alexandrescu, Ioana Anton, Bartha Csilla, Alexandra Bălănică, Briana Bălănică, Berecz Andreea, Andreea Bernad, Bezsnei Abigél, Denisa-Maria Cernescu, Emilia Coman, Csutka-Daczó Zsanna, Dima Kozmin, Dobri Anita, Galang Nicole Anne, Gombos Andrea, Iancu Henrietta-Judit, Imreh Izabella, Imreh Diána-Andrea, Imreh Edina-Gyöngyvér, Imreh Evelin-Léda, Karácsony Adrienn, Koós Adrienn, Konnát Barbara, Laslo Renáta-Brigitta, Andreea Moldovan, Mara-Ioana Pandele, Ana-Maria Popa, Szakács Johanna, Sylvester Henrietta-Vanda, Diana-Oana Turturică, Maia Todor, Ştefania-Alexia Toma, Mălina Urdă, Vass Barbara- Nikolett, Andrea-Renáta Vlăsceanu și Zsigmond Zsanett.

Pe această cale doresc să le mulțumesc părinților pentru susținere, mulțumesc copiilor pentru că au muncit atât de  mult, mulțumesc de asemenea croitoresei noastre – Bartok Ildikó pentru minunatele costume și nu în ultimul rând mulțumesc coreografilor noștri Nagy Zita, Dániel Móricz și Cosma Levi – Lennon, precum și domnului director de la Palatul Copiilor Kerekes Jenő”, ne-a mai transmis, din nou, Molnár Enikő. 

Dansatorii echipelor Asociaţiei LOVE to DANCE şi ai Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe s-au calificat, în 9 noiembrie, la alte două competiții internaționale, care vor avea loc în 2020: Campionatul Mondial din Canada și Freedom Dance Festival Budapesta. Performanța a venit odată cu participarea la Bucharest Dance Festival, cu 34 de copii și 3 coregrafii. 

Felicitări! 

Sursă foto: Molnár Enikő.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.