LIFESTYLE 15 martie 2015

Șase semne de alarmă că bei prea multă cafea

de Covasna Media | 535 vizualizări

Cofeina are nenumărate beneficii asupra sănătăţii, însă poate da şi dependenţă şi de la o cană de cafea care să te trezească dimineaţa poţi ajunge până la a nu mai putea funcţiona dacă nu iei câte una din oră în oră.

Iată câteva semne ale excesului de cafea prezrentate de doctorulzilei.ro:

Tremurături

În situaţia în care ai băut deja două ceşti de cafea şi începi să ai o senzaţie de tremur sau nu îţi mai poţi controla mâinile este posibil să te confrunţi cu un efect al consumului de cafea în exces. Încearcă să reduci până la jumătate consumul de cafea şi să ţii acest ritm cel puţin o săptămână. În cazul în care într-adevăr problema era povocată de cafea, nu vei mai avea acele stări de tremur.

Urina este portocalie

Urina portocalie poate fi şi ea un semnal de alarmă pentru consumul de cafea în exces. Mai exact, cafeaua este un lichid care îţi deshidratează corpul şi care, din acest motiv, provoacă anumite simptome printre care şi modificarea culorii urinei.

Rămâi fără energie după-amiaza

Dacă ţi se întâmpla acest lucru, este foarte posibil să fii dependent de cafeină. Dacă de dimineaţă începi să te energizezi, lichidul te va ţine în formă o vreme, după care va avea exact efectul opus, făcându-te să te simţi extrem de obosit. Limitează-te la o cană, dimineaţa.

Insomnia

În mod clar, insomniile sunt semn al unui consum prea mare de cafea. În acest sens nu poţi decât să reduci consumul de cafea la jumătate şi să eviţi să mai bei cofeină după ora 17. Cel mai bine este ca seara să te relaxezi în compania unui ceai de tei sau a unei căni cu lapte.

Anxietatea

Stările de nelinişte sunt un rezultat al combinaţiei de stres, grijă şi chiar consum excesiv de cafea. Dacă te afli într-o perioadă mai dificilă în care te confrunţi cu emoţii negative şi stres, ar fi bine să reduci consumul de cafea sau să bei cafea decofeinizată.

Ritm cardiac accelerat

Cardiologii recomandă pacienţilor consumul de cafea, dar numai în cantităţi reduse. Cafeaua acţionează ca nişte mici electroşocuri la nivelul cordului şi intensifică activitatea acestuia. Dacă ai probleme cu inima ar fi bine să bei cel mult o cană de cafea pe zi. În situaţia în care nu ştii dacă ai sau nu probleme cu inima este recomandat să mergi şi să îţi faci un set de analize. Astfel, vei putea preveni o serie de probleme care se pot agrava cu fiecare zi care trece.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.