Rimelul, periculos pentru sănătatea ochilor
Atunci când nu este folosit corespunzător, rimelul, unul din acele produse cosmetice utilizate în fiecare zi, îţi poate pune în pericol sănătatea ochilor. Iată cât de periculos este şi cum te poţi apăra de efectele nocive ale rimelului.
Potrivit specialiştilor, în alegerea unui rimel trebuie să ţii cont dacă în compoziţia sa intră petrolul şi lacul. O folosire îndelungată a acestui tip de mascara, va duce la subţierea sau chiar desprinderea genelor de pe pleoapă, scrie perfecte.md.
Rimelul şi microorganismele periculoase
Mai mult decât atât, în interiorul tubului de rimel se dezvoltă cu uşurinţă bacteriile. Potrivit Women’s Health, care citează un studiu al unor cercetători brazilieni publicat în Internaţional Journal of Cosmetic Science, rimelul tău s-ar putea să fie plin de astfel de microorganisme.
După ce au analizat 40 de tuburi de mascara folosite, oamenii de ştiinţă au descoperit 79% dintre acestea erau contaminate cu stafilococi. Ei spun că umezeala şi mediul închis sunt propice înmulţirii acestor bacterii nocive, în special în situaţia în care au trecut mai mult de trei luni de la deschidere şi respectivul produs continuă să fie folosit.
În plus, 86% dintre participantele la studiu au recunoscut că nu renunţă la acest obiect nici după cele trei luni de la deschidere şi continuă să îl folosească.
Cum te aperi împotriva bacteriilor din tubul de rimel
Notează-ţi data deschiderii tubului, aceasta este prima şi cea mai bună metodă pe care o ai la îndemână. Evită să îl foloseşti la 3 luni după această perioadă. Totodată, nu este igienic să îţi împrumuţi rimelor altor femei, chiar şi celei mai bune prietene.
Ceea ce mai poţi face este să îţi cumperi tuburi mai mici, care se vor goli în cele 3 luni, când trebuie să îţi cumperi alt rimel.