LIFESTYLE 20 octombrie 2020

Restaurantul Szikra primește o nouă recunoaștere a excelenței

de Iulia Drăghici - Taraș | 4147 vizualizări

Localul din Sfântu Gheorghe a fost premiat de GastroArt 

Restaurantul Szikra din Sfântu Gheorghe se află pe lista câștigătorilor Premiilor de Excelență GastroArt 2020, la categoria „restaurant deschis recent”. 

Recunoașterea vine ca o scânteie de speranță într-un moment greu pentru deja renumitul local din reședința județului Covasna, mai ales având în vedere că aici s-au impus o serie de măsuri restrictive din cauza COVID-19, printre care și interzicerea activității cu publicul în interiorul restaurantelor.  

Reprezentanții Szikra spun că deși perioada este extrem de dificilă, localul va funcționa în continuare pe terasă, astfel că cei curioși să încerce preparatele concepute de echipa Mădălinei Santa, o vor putea face și în perioada următoare, mai ales că vor avea parte de surprize culinare, care să merite timpul petrecut afară, chiar dacă vremea nu este cea mai îmbietoare. Desigur, ca de obicei, cu respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități. 

Vom modifica structura meniului, adică vom avea mai puține preparate, dar pe care le vom schimba constant”, ne-a spus chef Mădălina Santa, care a mai subliniat că în această perioadă clienții vor fi încurajați, cu scopul de a susține funcționarea restaurantului, să aleagă și varianta de a ridica personal mâncarea.  

„Premiile de excelență GastroArt reprezintă încercarea noastră de a recompensa simbolic pe cei care construiesc, perseverează, inovează și dezvoltă gastronomia românească tradițională sau modernă.

Cum acest an este diferit față de toți ceilalți am acordat mai multe premii unor personalități, dar și unor restaurante, pentru întreaga activitate și nu ne-am concentrat pe ceea ce au făcut de la ediția de anul trecut încoace”, anunță organizatorii evenimentului, potrivit site-ului dedicat https://gastroart.ro/

Lista completă a câștigătorilor îi cuprinde pe Mircea Groza, Simona Lazăr și Mona Petre, fiecare pentru cercetare gastronomică, Adi Hădean pentru proiectul Solidar Social, Casa Timiș – pentru evenimentul dedicat Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinurilor din România, Convivium Transilvania (Criț) – ospitalitate, Paninaro – încurajarea producătorilor locali, Revino Cheese & Wine – încurajarea producătorilor locali, Szikra și Anika, fiecare pentru restaurant recent deschis și Cristina Ioniță – Anotimpuri din farfurie (apariție editorială). 

Premii speciale pentru calitate, continuitate și concept au obținut Cotnari – vinuri din soiuri românești, Bistro Voilà (București) și Grain Trip (București). 

GastroArt este prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe), dar și o bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism). 

Szikra, restaurantul din strada Gödri Ferenc, nr. 18, este primul restaurant sustenabil din județ care pune în valoare ingredientele locale. Localul a fost deschis publicului în decembrie 2019. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.