LIFESTYLE 7 octombrie 2021

Reguli pentru a merge la spectacole în Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 816 vizualizări

Casa Orășenească de Cultură Covasna atrage atenția celor interesați de activitatea derulată de instituție, că din cauza incidenței COVID crescute, participanții la spectacole trebuie să respecte o serie de măsuri importante. 

Vă atragem atenția că până când rata îmbolnăvirilor în ultimele 14 zile din orașul Covasna va rămâne între 3 și 6 la mie din locuitori, în cazul organizării de spectacole/filme trebuie să ne conformăm următoarelor reglementări, stabilite prin lege: 

EXTRAS din HOTĂRÂREA nr. 932 din 9 septembrie 2021.

10. în condiţiile pct. 8, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidența cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare”. 

*Aceste clauze sunt valabile doar pentru persoanele peste 12 ani”, transmite Casa Orășenească de Cultură Covasna. 

Datele de miercuri, 6 octombrie, furnizate de Prefectura Covasna arată că în orașul Covasna sunt 50 de cazuri active. Incidența este 4,56. 

Regulile prezentate mai sus sunt valabile în toată țara și în toate localitățile care au incidențe între 3 și 6 la mie. În județul Covasna, mai sunt în aceeași situație și Sfântu Gheorghe (incidența 3,65, cu 233 de cazuri) și Bodoc (3,09, cu 8 cazuri). 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.