LIFESTYLE 24 iulie 2019

Reggae Party la Szimpla

de Daniela Luca | 1454 vizualizări

Natty Ned vine pentru prima oară la Sfântu Gheorghe

Artistul Natty Ned ajunge vinerea aceasta la Sfântu Gheorghe. Iubitorii muzicii Reggae sunt așteptați la Szimpla să se lase purtați de atmosfera creată de selectorul apreciat în țară, dar și în străinătate.  

Vineri, 26 iulie, începând cu ora 18:30, Sebastian Nedelcu sau Natty Ned se va întâlni pentru prima oară cu publicul Sfântu Gheorghe. 

„Având în vedere că astfel de petreceri, cu muzică Reggae și Good vibe sunt mai rare, sper să vina cât mai mulți și să ne simțim bine împreună. Muzica Reggae e despre comunitate, despre acceptare și despre unitate, mai presus de naționalitate, religie, sex sau mediul social din care vine acea persoana”, ne-a spus artistul. 

Selectorul de muzică Reggae vine din Sibiu. În 2012 el a înființat platforma „Do The Reggae”. De atunci, spune Natty Ned, împarte starea de bine prin muzică oriunde este primit, fie că e vorba de evenimente în țară sau în străinătate. 

A transmis mesajul muzicii Reggae în orașe precum Alba Iulia, Cluj, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Chişinău, Bacău, Rădăuţi,Timişoara, Bucureşti, iar vinerea aceasta ajunge și la Sfântu Gheorghe. 

Natty Ned a împărțit aceleași scene cu artiști consacrați din domeniu, printre care Daddy Freddy (UK), Benny Page (UK), Micah Shemaiah (Jamaica), Yaadcore (Jamaica), Hornsman Coyote (Serbia), Prince Sol (Serbia), Gregory G Ras (Ungaria), Rea Tas (Croația), Mr. Skavillage (Italia), Mighty Boogie, Subcarpați, Argatu, El Negro, Kaya Foundation, Irie Warriors sau Johnny King.

„A pus muzica la festivaluri precum Green Island, One Love, Reggae Pon Di Hills, Revolution, Ring The Alarm, Exit Festival (Serbia), Waha, MOX, Airfield, Blaj Alive, Murmur și Colibitza Bike Fest. La sfârșit de 2015 înregistrează pentru Reggaelize-it mixul „Inna Jamaica”, un material care se bucură de un real succes și acesta este doar începutul. (...) În 2017 și 2018 a continuat să organizeze și să susțină petreceri de reggae în multe alte orașe din țară, iar vara a fost prezent la un număr mare de festivaluri cum sunt: Transylvaliens, Sons of Gaia, High on The Hill, Iration Fest etc. Pentru 2019 pregătește un nou turneu național și multe surprize plăcute”, se arată în descrierea evenimentului. 

Reggae este un gen muzical care a apărut prima dată în Jamaica, la sfârșitul anilor 1960. Tematica versurilor e foarte diversă, însă se pune accent pe iubire, credință, relații, sărăcie, nedreptate sau alte probleme sociale. De-a lungul timpului, genul muzical a devenit un fenomen complex și a influențat profund  cultura muzicii la nivel global. 

 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.