LIFESTYLE 24 septembrie 2014

Râsul, chiar mai sănătos decât se credea

de Covasna Media | 485 vizualizări

Considerat „tranchilizantul natural”, râsul ne permite să ne conectăm cu ceilați în moduri unice, care nu pot fi reproduse prin alte metode. Din acest motiv, se spune că râsul este cel mai bun medicament.

Studii recente au arătat că râsul din toată inima determină organismul să reacționeze într-un mod similar exercițiilor fizice moderate, scrie clickpentrufemei.ro. Pe lângă asta, râsul îmbunătășește starea de spirit, reduce cortizolul (hormonul stresului), îmbunătățește activi­tatea sistemului imunitar, scade colesterolul „rău” și tensiunea arterială sistolică, iar lista beneficiilor nu se oprește aici.

Are un impact pozitiv asupra fluxului de sânge

Cercetători de la Universitatea din Maryland, Statele Unite ale Americii, spun că există efecte evidente asupra vaselor de sânge, atunci când oamenii urmăresc o comedie sau o dramă. La cei care vizionează un film comic vasele de sânge se extind și se contractă ușor. În schimb, vasele de sânge a celor care au urmărit o dramă tind să se mărească, favorizând apariția unor proble­me cardiovasculare.

Îmbunătățește rezistența organismului la boli

Stresul crescut este asociat cu scăderea imunității organismului. Unele studii au arătat că umorul poate crește numărul anticorpilor care luptă împotriva infecțiilor din organism, precum și a celulelor sistemului imunitar.

Reduce nivelul de zahăr din sânge

Cercetătorii americani au analizat efectele pe care le are râsul asupra nivelului de zahăr din sânge la 19 de persoane cu diabet zaharat. După ce aceștia au luat masa, au fost duși să asiste la o prelegere plictisitoare. În ziua următoare, grupul a consumat același meniu și apoi a vizionat o comedie. După filmul comic, s-a constatat că cei 19 pacienți aveau niveluri mai mici de zahăr în sânge decât atunci când au asistat la prelegere.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.