LIFESTYLE 1 februarie 2016

Puiul, responsabil pentru epidemia de obezitate?

de Covasna Media | 612 vizualizări

Ai grijă de silueta ta iar, în alimentaţie, optezi pentru pui, încercând să eviţi porcul, vita sau mielul. Este oare alegerea potrivită?

Cele mai recente studii publicate în jurnalul de specialitate Public Health Nutrition arată că puiul nu este cea mai bună opţiune când vine vorba de tipul de carne aleasă în regimul alimentar. Într-adevăr, teoretic, este bogat în proteine şi conţine mai puţină grăsime.

Problema intervine însă la provenienţa puiului, căci caracteristicile pozitive scrise mai sus sunt valabile la păsările crescute în mod natural, nu cele supraîngrăşate cu diverse substanţe în industria avicolă, scrie lyla.ro.

Puii cumpăraţi din comerţ care ajung în farfuriile noastre conţin aşa-numita genă a obezităţii care predispune organismul uman la îngrăşare. Acest tip de carne duce la creşterea în greutate dacă este combinat cu alte alimente nu tocmai bune pentru silueta care ne mai scapă în regimul de zi cu zi, informează autorii studiului publicat în Public Health Nutrition.

Cocktail-ul de gene selectate pentru a determina îngrăşarea rapidă a puiului industrial, lipsa exerciţiilor fizice şi alimentaţia nepotrivită a majorităţii este o reţetă mai puţin cunoscută şi periculoasă a obezităţii din ţările dezvoltate sau în curs de dezvoltare, a declarat cercetătorul coordonator al studiului, dr. Yiqun Wang.

Situaţia este cu atât mai sumbră cu cât numărul persoanelor care mănâncă pui este tot mai mare.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.