LIFESTYLE 9 octombrie 2018

Profesoara de sport din Târgu Secuiesc, calificată în semifinala Ninja Warrior

de Iulia Drăghici - Taraș | 15152 vizualizări

Ilka Kis își va sfida din nou limitele duminică, în semifinala emisiunii de la ProTV

Profesoara de sport din Târgu Secuiesc este singura femeie care a reușit calificarea în semifinala concursului Ninja Warrior România, care testează limitele fizice şi psihice ale concurenţilor, într-o cursă extremă. În emisiunea care va fi difuzată duminică, 14 octombrie, începând cu ora 20:00, sportiva de 26 de ani va concura cot la cot cu cei 50 de bărbați calificați de asemenea în semifinală.

Nu doar că a fost prima femeie care a ajuns care a apăsat butonul roșu, Ilka Kis este acum și singura femeie calificată în semifinala Ninja Warrior România, de la ProTv, datorită wild cardului primit duminica ce tocmai a trecut pentru cel mai bun timp pe probe.

Aseară am fost foarte fericită. Aproape am plâns când mi s-a pronunțat numele și au spus că am primit wild cardul, adică șansa de a concura în semifinale. Așa că sunt foarte entuziasmată, dar totodată și stresată pentru că nu am mai concurat contra băieților înainte. Așa că asta e ceva nou pentru mine. Dar o să dau tot ce am mai bun, bineînțeles”, a declarat luni, pentru Observatorul de Covasna, Ilka Kis din Târgu Secuiesc.

Tânăra sportivă, în vârstă de 26 de ani, profesoară de educație fizică și sport la Clubul Copiilor din Târgu Secuiesc spune și că este mândră de reușita sa și totodată bucuroasă că poate să fie un exemplu pentru copiii cu care lucrează. „Munca dă întotdeauna rezultate. Eu fac totul cu pasiune. Îmi iubesc viața, jobul, antrenamentele. Fără acestea nu aș fi putut să ajung aici. Sunt mândră de mine și că am putut să mă calific în semifinale. Anul acesta o să antrenez copii, așa că o să pregătesc o nouă generație de ninja”, ne-a mai spus Ilka Kis.

Covăsneanca a terminat în 2010 Liceul „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc și este absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Totodată aceasta a urmat și cursurile unei școli din Portugalia, Instituto Universitário da Maia – ISMAI. Pe lângă pasiunea pentru sport, tânăra își arată și latura artistică printr-o afacere de bijuterii create manual, cu sediul în Târgu Secuiesc. Proiectul, lansat în 2014, este numit Kilka store. În 2017 a fost profesoară de sport la Școala Gimnazială „Turóczi Mózes” din Târgu Secuiesc. În paralel, Ilka Kis a lucrat și ca monitor de ski şi snowboard pe timp de iarnă, în Poiana Braşov.

Covăsneanca nu este prima dată într-o semifinală Ninja Warrior pentru că ea a reușit performanța și în Ungaria, când a participat la aceeași emisiune.  

„Ninja Warrior“ este un format de televiziune care testează limitele fizice şi psihice ale concurenţilor, într-o cursă extremă, cu emoţii. Sute de concurenţi traversează un traseu cu foarte multe obstacole pentru a ajunge la cea mai dură provocare: cucerirea Muntelui Midoriyama. Midoriyama este o structură gigantică de oţel pe care doar adevăraţii războinici o pot cuceri după ce reuşesc să treacă fără probleme de toate celelalte trasee. Pentru a câştiga titlul suprem, dar și premiul de 100.000 de euro, participanții sunt nevoiţi să escaladeze muntele, iar orice greşeală sau ezitare poate duce la eşec. Doar cel care va ajunge în vârf şi va apăsa buzzer-ul amplasat pe baza superioară a muntelui, în timpul dat, va cuceri titlul suprem.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.