LIFESTYLE 17 mai 2019

Primul concurs oficial KCBS din România, pregătit să debuteze în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 876 vizualizări

În weekend vor fi autobuze pe ruta Sfântu Gheorghe – Olteni și retur, pentru Festivalul Transylvanian BBQ

Ultimele detalii pentru prima ediție oficială KCBS a concursului de barbecue au fost puse la punct, anunță organizatorii evenimentului care are loc în 17 – 19 mai, la Castelul Mikó de la Olteni. La startul competiției de barbecue vor lua parte 17 echipe din 8 țări, dintre care una chiar din Statele Unite ale Americii.

Pe lângă programele pentru copii și concursul de barbecue, la fața locului va avea loc și un spectacol live de gătit, susținut de chef Radu Zărnescu. Totodată organizatorii au anunțat că în locație vor fi și dube cu mâncare (food trucks), printre acestea se va număra și cea declarată cea mai bună din Ungaria.

Chiar dacă nu vor vinde, concurenții la competiția de barbecue îi vor putea desfăta cu preparatele lor și pe vizitatori, care vor putea degusta din bunătățile gătite în metoda barbecue.

Pregătirile sunt terminate la Castelul Mikó. Am pregătit totul, se poate începe concursul. Noi și oamenii de la Bodoc suntem pregătiți”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul comunei Bodoc, gazda evenimentului, Fodor István.

Jurații de la Kansas City Barbecue Society (KCBS) s-au declarat încântați de locația inedită aleasă pentru eveniment, curtea Castelului Mikó de la Olteni și spun că există deja premisele unui eveniment deosebit.

„Organizarea acestui eveniment de barbecue sub sigla KCBS este o premieră nu numai în județul Covasna, dar și în România. Îi invităm nu doar pe locuitorii județului Covasna, ci și pe cei ai județelor învecinate sau turiștii care sunt în zonă să viziteze Castelul. Noi suntem pregătiți”, a declarat și vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert.

Peste 500 de locuri de parcare vor fi amenajate la festival, în vecinătatea Castelului pentru cei care vor să ajungă la Olteni cu mașina. De asemenea, sâmbătă și duminică vor fi introduse și autobuze pe ruta Sfântu Gheorghe – Olteni și retur. Acestea vor pleca din fața Casei cu Arcade, începând cu ora 11:00 și vor circula la interval de câte o oră și jumătate. Biletele costă 4 lei de persoană și se vor putea achiziționa de la șofer.

Merită făcută o vizită la acest festival, spun organizatorii, deoarece se vor oferi curiozități culinare, precum mâncărurile autentice americane și secuiești. Pe tot parcursul evenimentului, în special sâmbătă și duminică, cei mici sunt așteptați cu diferite activități, iar pe scenele amenajate vor fi concerte ale formațiilor Mesehetes, Karaván, Új Bojtorján, Republic, Taxi și Zanzibár.

Intrarea pentru adulți costă 10 lei, iar copiii până la vârsta de 16 ani beneficiază de intrare gratuită.

Programul complet al autobuzului este disponibil pe pagina de Facebook a Transylvanian BBQ Festival. Pe site-ul evenimentului este prezentat și programul detaliat.  

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.